You are currently viewing Δυο #ΣΚΕΨΕΙΣ για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Δυο #ΣΚΕΨΕΙΣ για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ όπως έχει χαραχθεί στο μυαλό του μέσου Έλληνα δεν υπάρχει.
Το ίδιο θα έλεγα αν είχε εκλεγεί ο Χάρης Δούκας το ίδιο και τώρα, που συνεχίζει να είναι πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και δεν υπάρχει όχι επειδή δεν είναι ικανοί αυτοί που ηγήθηκαν σε αυτό τα τελευταία χρόνια, αλλά επειδή έχουν αλλάξει άρδην οι εποχές.

Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά κινήματα της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως για τον 20ο αιώνα. Και αυτό όχι για τις καλτ στιγμές και τα γνωστά ανέκδοτα που το έχουν φέρει ως αστικό μύθο, από τη δεκαετία του 80 στο σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα μαζικό κίνημα αλλαγής, που κατέβασε στους δρόμους, πολιτικοποίησε και συσπείρωσε ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ Έλληνες.

Θες η ικανότητα του ηγέτη και ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου; (Σίγουρα ναι)! Θες οι τάσεις και το ρεύμα της τότε εποχής; Θες η παιδεία των Ελλήνων που ήταν πολύ διαφορετική; Το πιο πιθανό, ένα κράμα όλων των παραπάνω μαζί!

Σήμερα οι εποχές έχουν αλλάξει και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Όποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο και νομίζει ότι θα ξανά ζήσει εποχές δεκαετίας 80 και 90, Πλανάται πλάνην οικτράν!

Καλή επιτυχία και συνέχεια στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη , που είμαι βέβαιος ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει και σίγουρα ακόμα περισσότερα. Εύχομαι το όραμα του να μπορέσει να πάρει σάρκα και οστά, αργά και σταθερά όπως του αρέσει να λέει! Το έχει ανάγκη όχι το κόμμα… Αλλά η πατρίδα

Αφήστε μια απάντηση