You are currently viewing Ανοικτή επιστολή της Μαίρης Παναγιωτακοπούλου στον Άκη Κατρίτση

Ανοικτή επιστολή της Μαίρης Παναγιωτακοπούλου στον Άκη Κατρίτση

“Ελλείψει επιχειρήματος η συκοφαντία” είναι ο τίτλος της ανοικτής επιστολής που αποστέλλει η κυρία Παναγιωτακοπούλου, στον υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας κύριο Άκη Κατρίτση

Δείτε την επιστολή:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Προς Υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας, κ. Άκη Κατρίτση 

Ελλείψει επιχειρήματος…η συκοφαντία!

Χωρίς ίχνος σεβασμού και κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στους πολίτες της Τριφυλίας, στην τελευταία σας ομιλία στους Γαργαλιάνους στις 6 Οκτωβρίου 2023, διαπράξατε ένα ολέθριο αδίκημα που αφορά στο πρόσωπο ενός Ενεργού Πολίτη, του Φώτη Παναγιωτακόπουλου και πρώην προέδρου του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. 

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Φώτης, είχε πάρει δημόσια θέση σε θέματα ζωτικής σημασίας για την πόλη μας. Με μοναδικό κίνητρο την προσφορά και την αγάπη για τον τόπο γέννησής του, έθεσε τις γνώσεις του στις οικονομικές επιστήμες και την εμπειρία του ως καταξιωμένος επιχειρηματίας στην υπηρεσία του τόπου του. Με αίσθημα ευθύνης και συλλογικότητας και, με την συμπαράσταση των ενεργών μελών του Συλλόγου, ανέδειξε τα πλέον σοβαρά και χρόνια προβλήματα στους Γαργαλιάνους με σκοπό να βρεθούν πιθανές λύσεις. 

Ο τοξικός λόγος σας χθες, στην Πλατεία Γαργαλιάνων, δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι εκτιμούν και αναγνωρίζουν την προσφορά του Φώτη.
Είναι πλέον προφανές, ότι η δημόσια συμβολή του Φώτη, ΕΝΟΧΛΗΣΕ όλους τους πρώην δημάρχους, γιατί εξέθετε όλα τα λάθη και τις παραλήψεις του παρελθόντος…

Θέματα όπως: 

-Μολυσμένο και ακατάλληλο για χρήση νερό -Το σοβαρό θέμα της ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα λόγω της καύσης των σκουπιδιών. -Την απαξίωση των λουτρών του Βρωμονερίου.

-Τον βανδαλισμό και την απαξίωση του Γηροκομείου… -Την λεηλάτηση και απαξίωση του Τουριστικού – Την χρήση καρκινογόνου αμίαντο σωλήνα.

-Την έλλειψη μονάδας βιολογικού καθαρισμού. – Την ανάκληση της παράνομης απόφασης του Δ.Σ. για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων (Γ.Π.Σ.Γ.).

Σε όλα τα παραπάνω θέματα εσείς ήσασταν ΑΠΩΝ! Οι Γαργαλιανιώτες σας έβλεπαν μόνο δυο φορές το χρόνο, στις παρελάσεις…

Τα παραπάνω, είναι μόνο μερικά, από τα χρόνια και σοβαρά θέματα, που παραμένουν να σας θυμίζουν το παρελθόν, τα οποία οι μετέπειτα δήμαρχοι Γαργαλιάνων αγνόησαν ή δεν κατάφεραν να διορθώσουν. Οι Γαργαλιάνοι, που κάποτε ήταν Δήμος, με υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν τον πολίτη, σήμερα έχουν υποβιβαστεί σε Δημοτική Ενότητα – η παλιά τους υπόσταση έχει χαθεί… 

Πώς να μην ενοχληθούν οι δήμαρχοι που αναφέρατε, αφού η ανεπάρκειά τους δεν μπορούσε να βρει χώρο να κρυφτεί, υπό τον έλεγχο ενός Συλλόγου με Ενεργούς Πολίτες που αναδείκνυαν και απαιτούσαν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους Γαργαλιάνους!

Ελλείψει επιχειρημάτων λοιπόν, μέσα στον πανικό σας για την ανάκτηση του θώκου της δημαρχίας, ξεπεράσατε κάθε ίχνος ευαισθησίας και πολιτικής ευγένειας! Μέσα από έναν χαμηλού επιπέδου λόγο, προσπαθήσατε να ρίξετε λάσπη, λοιδορώντας την προσωπικότητα και το ήθος του Φώτη. 

Το κίνητρό σας; Η εξόντωση της Ελεύθερης,

Υπεύθυνης και Αληθινής Δημοσιογραφίας!  Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Φώτης έχει δεχθεί επίθεση, από τα δηλητηριώδη βέλη των προκατόχων σας! 

Χθες, οι πολίτες της Τριφυλίας, γίναμε μάρτυρες των ανυπόστατων κατηγοριών σας. Άλλωστε, όλα είναι καταγεγραμμένα στο διαδίκτυο.  Πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν κ. Κατρίτση:

Ο Φώτης, δεν φοβάται, δεν “γυρίζει την πλάτη” στην ευθύνη των λόγων και των πράξεων του. 

Είναι εδώ, και θα συνεχίσει το έργο του ως Ενεργός Πολίτης. Θα συνεχίσει να στοιχειοθετεί με αποδείξεις και να ενημερώνει τους συμπολίτες του, με μοναδικό κίνητρο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν το κοινό όφελος, χωρίς καμία απολύτως ιδιοτέλεια!

Οι πολίτες γνωρίζουν! Οι τακτικές λασπολογίας, δεν ενδείκνυται ως αντίλογος. Μόνο ο διάλογος, που είναι βασισμένος στον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνειδητή εξομάλυνση μιας κατάστασης, μπορεί να ενοποιήσει και να προσφέρει λύσεις για το κοινό καλό. Ωστόσο, ο τρόπος που εσείς, επιλέξατε να συμπεριφερθείτε είναι κατακριτέος και δηλώνει, έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης, που ένας πολιτικός χρειάζεται να έχει, ειδικά, σε μια δύσκολη κατάσταση ή μια κοινοτική κρίση. Τότε, που η διατήρηση της ψυχραιμίας, η ρύθμιση δηλαδή των συναισθημάτων, είναι μείζονος σημασίας ώστε να αποφευχθεί η διεύρυνση της αρνητικότητας. 

Το τοξικό μένος που εκστομίσατε με συκοφαντίες όπως: “είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία”,  “υπάρχουνε και τέτοιοι στο χωρίο μας”, “οι βαρέλες του τσιμένου έχουν και κάποιο αντίτιμο”, “εριστική μικροπολιτική”, “ένας ψευτοδημοσιογράφος που ταλανίζει την κάθε δημοτική αρχή”,….  προκαλεί, ενώ  ταυτόχρονα δείχνει αδυναμία και έλλειψη σεβασμού από έναν κοινωνικό λειτουργό σε ένα πολίτη. Πρωτίστως, δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στον εαυτό σας και απέναντι στους πολίτες που καλείτε να σας εμπιστευτούν και να σας ψηφίσουν!

Ελλείψει επιχειρηματολογίας λοιπόν, διαφάνηκε το αδύναμο του χαρακτήρα σας! Έχετε, πλέον αποδυναμωθεί, έχετε εκτεθεί στην κρίση των πολιτών της Τριφυλίας! Οι πολίτες, συνήθως δεν επιλέγουν έναν δήμαρχο που είναι ανήμπορος να σταθεί με σύνεση μπροστά στα ντοκουμέντα και να απαντήσει με θάρρος στα ερωτήματα των πολιτών με κόσμιο τρόπο. Αντιθέτως, εσείς προβήκατε σε  πρακτικές εξόντωσης της υπόστασης ενός πολίτη…

Αυτός ήταν ο τρόπος που επιλέξατε για να αποφύγετε τις ευθύνες που σας αναλογούν για την περίοδο των 12 ετών της δημαρχοντίας σας.

Επί της ουσίας τώρα.

Είναι χρήσιμο, να γνωρίζετε, κ. Κατρίτση ότι: Δεν αντιπροσωπεύετε την πλειοψηφία των πολιτών της Τριφυλίας.

Δεν καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα πρότυπο Ηγέτη με σεβασμό στον πολίτη.

Δεν έχετε τη δύναμη να φιμώσετε την αλήθεια!

Έως τότε…

Σας αφήνουμε στη βάσανο της δημοκρατικής διαδικασίας.

Σας αφήνουμε στην κρίση των Τριφύλιων πολιτών! Κυριακή κοντή γιορτή! Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια!

Μαίρη Παναγιωτακοπούλου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας B.A., M.A.C.P.

Αφήστε μια απάντηση