You are currently viewing Αν το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα η λύση λέγεται… Δούκας

Αν το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα στα μεγάλα αστικά κέντρα η λύση λέγεται… Δούκας

Ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι ο μόνος που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ενώσει την κεντροαριστερά αλλά και να νικήσει την οικογένεια Μητσοτάκη 

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες για το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το χορό άνοιξε το ίδιο βράδυ η βουλευτής Β2 δυτικής Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου, ακολούθησε, ο “πάντα έτοιμος” να ανοίξει θέμα ηγεσίας, βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ ακολούθησαν και δηλώσεις του πρώτου τη τάξει, νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος από ότι φαίνεται έχει παρακαμφθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφού, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ο κύριος Μανιάτης να είναι επικεφαλής της ευροομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέβασε αισθητά τα ποσοστά του κινήματος, ενώ μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ο περίφημος εκλογικός χάρτης, είδε νομούς να πρασινίζουν. Μάλιστα σε πολλούς άλλους νομούς της ελληνικής περιφέρειας, το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος όμως ο κύριος Ανδρουλάκης, είχε θέσει ως στόχο την δεύτερη θέση πανελλαδικά, ώστε το ΠΑΣΟΚ να εδραιωθεί ως το κόμμα που έρχεται μετά την διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μεγάλο αγκάθι παρόλα ταύτα, κατά γενική ομολογία αλλά και παραδοχή ακόμα και του ίδιου του προέδρου δημοσίως, παραμένουν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το ΠΑΣΟΚ μέσα στην Περιφέρεια Αττικής, το κέντρο της Αθήνας, την Α’ και την Β’ Πειραιώς αλλά και στην Θεσσαλονίκη, κυριολεκτικά καταποντίζεται και μειώνει δραματικά τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Δεν είμαι σίγουρος αν θα δρομολογηθούν τόσο άμεσα, όσο ήθελαν τα περισσότερα χθεσινά δημοσιεύματα, οι διαδικασίες για εσωπαραταξιακές εκλογές στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, όμως έτσι κι αλλιώς η θητεία του κυρίου Ανδρουλάκη, λήγει σε έναν χρόνο.

Αυτό που είναι πασιφανές, είναι πως το αγκάθι στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι εκεί και ο μόνος που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να ενώσει πραγματικά την κεντροαριστερά και μάλιστα μέσα στην Αθήνα, είναι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Χάρης Δούκας.

Προφανώς και το ρεπορτάζ λέει, πως το όνομα του καθηγητή ενεργειακής πολιτικής, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συγκεντρώνει πολλά στελέχη στο πλευρό του, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι, για την εκλογή του στο δήμο Αθηναίων έδωσε μάχη και ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ!

Εμβαθύνοντας μάλιστα στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, είναι χαρακτηριστικό πως ολόκληρο το σύστημα Παπανδρέου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι του κινήματος, είναι πεπεισμένο πως ο Χάρης Δούκας είναι η ενδεδειγμένη λύση για το κόμμα και αν αυτός το αποφασίσει να είναι υποψήφιος πρόεδρος, δεν θα βρει κανέναν “παπανδρεϊκό” απέναντι του.

Αφήστε μια απάντηση