You are currently viewing Από δεξαμενή του 1936 έπαιρνε νερό η Καλαμάτα – το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά

Από δεξαμενή του 1936 έπαιρνε νερό η Καλαμάτα – το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά

Η επισκευή της βλάβης στην παμπάλαια δεξαμενή του Πηδήματος θα χρειαστεί αρκετές ημέρες εξαιτίας και του δύσβατου σημείου που βρίσκεται – με “πατέντα” λύθηκε προσωρινά το πρόβλημα αργά τη νύχτα

Χωρίς νερό βρισκόταν χθες, σχεδόν όλη τη μέρα, η πόλη της Καλαμάτας καθώς και η ευρύτερη περιοχή. Αιτία είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στη δεξαμενή του Πηδήματος, όπου η κατάσταση περιγράφεται ως τραγική.

Όπως έγινε γνωστό, λόγω γεωλογικού φαινομένου υπήρξε ζημιά στη δεξαμενή διαστάσεων 2Χ2 μέτρων.

Να σημειωθεί ότι η δεξαμενή κατασκευής του 1936, είναι σε δύσβατο σημείο, 300 μέτρα επάνω από τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να προσεγγίσουν στο σημείο τα οχήματα για την επισκευή της ζημιάς.

Την ίδια στιγμή «στέγνωσαν» από εμφιαλωμένα νερά και τα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς έγινε γενική επιδρομή για προμήθειες μετά τη διακοπή υδροδότησης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Πάντως, η επισκευή της βλάβης στη δεξαμενή του Πηδήματος θα χρειαστεί αρκετές ημέρες εξαιτίας και του δύσβατου σημείου που βρίσκεται, το οποίο δεν μπορούν να προσεγγίσουν οχήματα βαρέως τύπου, που χρειάζονται κυρίως για τη μεταφορά τόνων τσιμέντου.

Από την πλευρά του δήμου Καλαμάτας, διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα αύριο σε σχολεία και δομές Υγείας (Νοσοκομείο κλπ).

Σε κάθε περίπτωση αυτό που προκαλεί ερωτηματικά στους κατοίκους, είναι το γεγονός ότι μια «σύγχρονη» πόλη που αγγίζει τους 100.000 κατοίκους, χωρίς τους τουρίστες, βασίζεται για την υδροδότησή της σε δομές της δεκαετίας του 1930 και χωρίς μάλιστα να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όταν παρουσιαστούν τόσο σοβαρά προβλήματα.

πηγή anagnostis.org

Αφήστε μια απάντηση