You are currently viewing Γιάννης Ζουζούνης: Είμαστε εδώ με σταθερές απόψεις και πολιτικές βάσεις

Γιάννης Ζουζούνης: Είμαστε εδώ με σταθερές απόψεις και πολιτικές βάσεις

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο TTV ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Μεσσηνίας, με τον Δημήτρη Κουτσούλη, Γιάννης Ζουζούνης

Κύριε Ζουζούνη, Τι είναι για εσάς η αυτοδιοίκηση και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά πρώτη φορά

Η αυτοδιοίκηση για μένα είναι ο θεσμός, το πεδίο που έχει και δίνει ιδιαίτερη ελευθερία να αποφασίζει και να δρα. Πυλώνας στην οργανωτική δομή του κράτους για προτάσεις, δράση και αποφάσεις με ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυνατότητες. Η ενασχόληση μου με τα κοινά είναι μακρόχρονη εμπειρία. Το 2010 εξελέγει πρώτος στην τοπική Κοινότητα Κορώνης με τον Τάσο Τσιρώνη υποψήφιο δήμαρχο Πύλου Νέστορος. Το 2019 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Μπουντρούκα Γιάννη με υψηλή επίδοση. Έχω διατελέσει σε πολλούς συλλόγους όπως πρόεδρος γονέων κηδεμόνων Λυκείου Κορώνης, μέλος συλλόγου επαγγελματιών Κορώνης και αθλητικών συλλόγων. Επαγγελματικά ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής σε κορυφαίες θέσεις και επιδόσεις με τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του κόσμου Όπως βλέπετε και επίσης γνωρίζει ο κόσμος και θα ήθελα να γνωρίσει πώς η αγάπη καί το όραμα μου είναι μεγάλο για προσφορά.

Ποιές είναι οι προοπτικές και οι δυνατότητες της περιφέρειας Πελοποννήσου;

Όσο αφορά τίς προοπτικές της περιφέρειες και τις δυνατότητες, είναι ιδιαίτερα μεγάλες και μπορώ να πω σε νηπιακό σημείο λόγω χαμηλής επίδοσης των προηγούμενων αρχών. Υπάρχουν δυνατότητες εφόσον εκμεταλλευτούμε προγράμματα τεχνογνωσίας, κεφάλαια από το ταμείο ανάκαμψης σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία. Προγράμματα από τους αναπτυξιακούς νόμους ώστε να αναδείξουμε,να δώσουμε έμφαση κυρίως στον πρωτογενή τομέα (αγροτικά προϊόντα, τυποποίηση αγροτουρισμός) Δυνατότητα να έχουν οι παραγωγοί βασική προϋπόθεση στον ενεργειακό τομέα μαζί με την τεχνογνωσία όπως προανέφερα. Δεν έχει εκμεταλλευτεί η Περιφέρεια μας τον ενεργειακό τομέα. Ανάδειξη της ιστορικής σημασίας στοιχείων που έχει, όπως κάστρα, βυζαντινά μνημεία κα ώστε να αναδείξει τον ιστορικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Σημαντικό επίσης για τον τουρισμό και τους πολίτες που μένουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι η υγεία όπου κυρίως στην νοτιοανατολική πλευρά της Μεσσηνίας, όπως από Πεταλίδι ως Κορώνη είναι σε απελπιστική κατάσταση, εγκατάλειψη ακόμα και σε στοιχειώδη περίθαλψη αρκετές φορές.

Έχουν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης πολιτικό στίγμα;

Βέβαια και έχουν πολιτικής σημασίας στίγμα. Θα ήταν ψέμα ή υπεκφυγή να λέμε άλλα ή να μιλάμε για ανεξάρτητα σχήματα. Όλα και όλοι έχουν πολιτική διαδρομή και έργο. Όμως η κοινωνία θα αξιολογήσει ανθρώπους που έχουν προτάσεις, όραμα με ενδιαφέρον και κυρίως ζουν και βιώνουν την καθημερινότητα.

Γιατί αποφασίσατε να συστρατευτείτε με τον κ. Κουτσούλη;

Η επιλογή μου με τον Δημήτρη Κουτσουλη είναι επειδή πρόκειται για έναν επιστήμονα με πολιτική στάση, γνώση τών θεμάτων και προβλημάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, έντιμο, αξιοπρεπή και με όρεξη για να προσφέρει χωρίς παροχολογίεςς και αντιπαραθέσεις με τοξική στάση, όπως έχουν επιλέξει κάποιοι άλλοι.

Πώς ονειρεύεστε την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Η ματιά μου,η σκέψη μου και χωρίς καμία δόση υπερβολής θέλω μια Πελοπόννησο όταν ο επισκέπτης μπαίνοντας απ’ την Κόρινθο,απ’ την Ηλεία στα σύνορα της Μεσσηνίας να αντικρύζει ένα τοπίο διαφορετικό, θελκτικό, ασφαλές, ικανό να τον κάνει να θέλει να μείνει περισσότερο η να επιλέγει συχνά την Πελοπόννησο. Ιδιαίτερα στην ΠΕ Μεσσηνίας να αντικρύζει ακόμα περισσότερα στοιχεία που θα γνωρίσει,θα ευχαριστηθεί και θα αγαπήσει, όπως τα εκλεκτά προϊόντα (λάδι, ελιές, μεσογειακή κουζίνα και), τουρισμός (καταλύματο, μονάδες, παραλίες με προσβάσεις. Και πάνω απ’ όλα να υπάρχει ασφαλές οδικό δίκτυο και υποδομές υγείας (βασική μου αρχή) κλείνοντας την ερώτηση σου και ένα αεροδρόμιο με αναβαθμισμένο ρόλο σε Ευρώπη και Ελλάδα, όχι όπως μας το παραδίδουν μέχρι σήμερα.

Ένα σύντομο μήνυμα στον κόσμο που θα έρθει να σας ψηφίσει;
Θέλω οι Μεσσήνιοι,οι Πελοποννήσιοι που θέλουν ή σκέφτονται να με τιμήσουν, να γνωρίζουν ποιόν έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν από την καθημερινότητα μας, που μας ενώνει με κοινές ανησυχίες. Όσοι βρίσκονται σε αμφιβολία επιλογής τους προτείνω και τους καλώ να με τιμήσουν διότι είμαι εδώ με σταθερές απόψεις και πολιτικές βάσεις για την νέα γενιά μας κυρίως.




Αφήστε μια απάντηση