You are currently viewing Δήμος Τριφυλίας: Μετρητής χλωρίου Θα ελέγχει χωράφια από πού ποτίζουν

Δήμος Τριφυλίας: Μετρητής χλωρίου Θα ελέγχει χωράφια από πού ποτίζουν

Αποφασισμένη να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, είναι η δημοτική αρχή Μεσσηνίας, στο θέμα της παράνομης άρδευσης, τους καλοκαιρινούς μήνες, που υπάρχει ανομβρία

Σε δελτίο τύπου που υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος, κύριος Γιώργος Λεβεντάκης, αναφέρεται:

💧 Νερό – Πηγή Ζωής, όχι στην σπατάλη!

Η παρατεταμένη ανομβρία στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεάσει σημαντικά τα υδάτινα αποθέματα του Δήμου Τριφυλίας. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, με την αυξημένη κατανάλωση νερού.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας, με στόχο τη συνεχή παροχή καθαρού & ποιοτικού νερού στους καταναλωτές, καλεί τους πολίτες του δήμου μας να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή. Η εξοικονόμηση υδάτινων πόρων είναι απαραίτητη για την αποφυγή μελλοντικών διακοπών ή αρρυθμιών στην ύδρευση των κατοικιών μας.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, για την διασφάλιση της επάρκειας και της απρόσκοπτης διάθεση του νερού στους πολίτες, παρά την σοβαρή ελλείψη προσωπικού και τις παλιές εγκαταστάσεις & δίκτυα που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο μας!

Η έκκληση για συνετή χρήση του νερού δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση την αποστέρησή του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η εξοικονόμηση του νερού, αρκεί να αλλάξουμε κάποιες μικρές καθημερινές μας συνήθειες. 

Μπορείτε να βρείτε συμβουλές εξοικονόμησης στον ιστότοπο της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.: https://www.deyatrif.gr/eksoikonomisi-neroy 

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του νερού ύδρευσης για αρδευτικούς σκοπούς. Πραγματοποιούμε συχνούς ελέγχους για εντοπισμό λαθραίων υδροληψιών. Μάλιστα έγινε παραγγελία μετρητή χλωρίου που θα μας βοηθήσει να ελέγχουμε εαν το νερό σε κάποιο χωράφι περιέχει χλώριο και ως εκ τούτου προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης! 


Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν όσους εντοπίζουν να ποτίζουν με νερό ύδρευσης, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είναι ρουφιανιά, είναι καθήκον μας να προστατέψουμε το πολυτιμότερο αγαθό στη γη, το νερό!

Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή δεν ήταν μια θεωρία συνωμοσίας. Χτυπάει ήδη την πόρτα σε περιοχές σαν τη δική μας, με σημαντική μείωση στα αποθέματα νερού λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων, της αύξησης των ημερων/έτος με υψηλές θερμοκρασίες και της σπατάλης νερού με χρήση απαρχαιωμένων μεθόδων άρδευσης.

Ας δράσουμε τώρα για να προστατεύσουμε το μέλλον μας – Κάθε σταγόνα μετράει!

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.Τ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. / ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση