You are currently viewing Εκλογές ηγεσίας ΠΑΣΟΚ: Διαμαντοπούλου όπως… Λοβέρδος

Εκλογές ηγεσίας ΠΑΣΟΚ: Διαμαντοπούλου όπως… Λοβέρδος

Τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο υποψηφιοτήτων και η μιντιακή προώθηση

γράφει ο Γιάννης Λαμπίρης

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, οι δημοσκοπήσεις, για τις εκλογές αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, όπου η Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να είναι μέσα στους δύο υποψηφίους, που θα περάσουν την δεύτερη Κυριακή, μιας και το να συγκεντρώσει κάποιος το 51% από την πρώτη, φαντάζει αδύνατο.

Στις περισσότερες, έτσι κι αλλιώς δημοσκοπήσεις, η πρώην υπουργός και επίτροπος της ευρωπαϊκής ένωσης, φιγουράρει στην τρίτη θέση, πίσω από τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Χαρακτηριστικό είναι πως, η έμπειρη πολιτικός, αδιαμφισβήτητα ανοίγει την βεντάλια της δεξαμενής ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το κέντρο και ελαφρώς “δεξιότερα”, αφού σε όλες τις δημοσκοπήσεις, στην κατηγορία των ψηφοφόρων που αν δεν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται στην πρώτη θέση προτίμησης.

Με λίγα λόγια, η περίπτωση της υποψηφιότητας της Άννας Διαμαντοπούλου, θυμίζει αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου, στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το 2021!

Είναι ξεκάθαρη, κατά την ταπεινή μου αξιολογική κρίση, η μιντιακή προώθηση, στο πρόσωπο της Κοζανίτισσας πολιτικού, από μία μερίδα τύπου και συγκεκριμένων πολιτικών λόμπι, τα οποίοι φυσικά, δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με το ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα – ακόμα και με τις ισορροπίες, μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζω, ότι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος αλίευε ψηφοφόρους, από την ίδια ιδεολογική δεξαμενή, παρουσιαζόταν στα γκάλοπ το 2021, ως το απόλυτο φαβορί για την πρώτη Κυριακή τουλάχιστον. Με το πλήθος των δημοσκοπικών εκτιμήσεων να πέφτουν παταγωδώς έξω και τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου, να εισέρχονται στην επαναληπτική διαδικασία, με τον πρώτο μάλιστα να έχει ισχυρή διάφορα.

Προσωπικά, θεωρώ πως θα είναι πολύ δύσκολο, η Άννα Διαμαντοπούλου, να καταφέρει να πλησιάσει, το ποσοστό του Ανδρέα Λοβέρδου τότε, το οποίο ήταν λίγο κάτω από 26% και αυτό μετά από παράσταση νίκης αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο δυνατό, με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι που κυμαίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς και πήγαν να ψηφίσουν, να ήταν πολύ λιγότεροι

Μεγάλο ρόλο βέβαια τα παίξει και ο αριθμός των πολιτών που θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν γενικά στις συγκεκριμένες εκλογές, δύσκολα όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας θα βρεθούν πολύ κάτω από το 30%.

Το ίδιο άλλωστε προβλέπουν και οι πιο δυνατές δημοσκοπήσεις, αυτές που έπεσαν μέσα και το 2021 και δεν είναι άλλες, από τις αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες … Ψάξτε το

Αφήστε μια απάντηση