You are currently viewing Η τοποθέτηση της παράταξης “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για τις επερχόμενες εκλογές

Η τοποθέτηση της παράταξης “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για τις επερχόμενες εκλογές

Δείτε το δελτίο τύπου της παράταξης Ανυπότακτα Φιλιατρά για το πώς θα κινηθούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

  Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ πιστά πάντα στους διακηρυκτικούς τους σκοπούς και στόχους, ανακοινώνουν ότι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ΔΕΝ συνεργάζονται ΟΥΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ καμία από τις δημοτικές παρατάξεις που κατέρχονται επισήμως.

  Η όποια εκλογική συνεργασία για εμάς προϋπέθετε απαραίτητα την ισότιμη αναγνώριση και τον σεβασμό σε όλα τα προαναφερόμενα επιτεύγματα μας απόρροια των αγωνιστικών μας προσπαθειών. Tη δέσμευση να παραμείνουν αυτά ως παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς και μια κοινή εκλογική συμφωνία που θα περιλάμβανε τα εξής:

  • Σεβασμός στην προσπάθεια επαναφοράς αυτοδιοίκητου ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, όπως έχει προταθεί από σχετική γνωμοδότηση του ΙΤΑ. Πρόσφατα κατατέθηκε φάκελος τεκμηρίωσης στο Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργό Εσωτερικών και όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, μαζί με άλλους 5 Δήμους απ΄ όλη την Ελλάδα. Για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, το ζήτημα αυτό δεν θεωρείται λήξαν.
  • Σεβασμός στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ με την σημερινή της μορφή, λέμε όχι στο φαραωνικό έργο ανάπλασης 3.300.000 ευρώ που την αλλοιώνει, λέμε ναι σε ήπιες παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης αυτής καθώς και όλων των ιστορικών –  πολιτιστικών στοιχείων που περιέχει, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη, υποδείξεις κι εγκρίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Εφόσον η Περιφέρεια εξασφάλισε το ποσόν των 3.300.000 ευρώ από χρηματοδότηση Α. Τρίτσης, αντιπροτείνουμε τα έργα «Ολοκληρωμένης Αστικής Αναζωογόνησης» που ψήφισαν το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών και επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας
  • Εξασφάλιση αλλαγής χάραξης Περιφερειακής οδού ανατολικά της πόλης από το βουνό και όχι δυτικά ως έχει δρομολογηθεί, καθώς αποκόπτεται η πόλη από την θάλασσα.

    Τους ανωτέρω στοιχειώδεις όρους μας, ουδείς εκ των παρατάξεων αποδέχθηκε. Εδώ να πούμε ότι υπήρξε επικοινωνία με όλες τις παρατάξεις πλην αυτή της ΑΝΟΔΟΥ, καθώς απέχουμε παρασάγγας σε επίπεδο ηθικοπολιτικό και όχι μόνο.

 Επειδή για εμάς οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός καθώς έχουμε μάθει να παλεύουμε στα δύσκολα (και τα ΔΥΣΚΟΛΑ έπονται, αμέσως ΜΕΤΑ το τέλος των εκλογών), καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες και κάθε ενεργό κάτοικο, μέλη φορέων, συλλογικοτήτων και γενικά κατοίκους να συμμετέχουν στα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και να τα στηρίξουν ακόμη περισσότερο τώρα, που θα βρεθούν εκτός των θεσμικών οργάνων.  Να δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και αυτή την αντικαλλικρατική, αντισυνδιαχειριστική οπτική.

  Τέλος, τονίζουμε ότι τα μέλη μας Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και Δημήτριος Χρονόπουλος που αποστασιοποιήθηκαν από την απόφαση μη συνεργασίας, κατέρχονται ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους με συγκεκριμένη παράταξη. Δεν εκφράζουν τη συλλογικότητα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, εκφράζουν την δική τους βούληση και μόνο.

   Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ απηχούν την αγωνία κάθε Φιλιατρινού/ής σχετικά με την πόλη και το αύριο της.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ.

 Φιλιατρά, 2 Σεπτέμβρη 2023                          

                                                                                               Κείμενο μελών

                                                                                     ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση