You are currently viewing Κασσελάκης: Ο Φ.Π.Α στο ελαιόλαδο πρέπει να αλλάξει (photos+video)

Κασσελάκης: Ο Φ.Π.Α στο ελαιόλαδο πρέπει να αλλάξει (photos+video)

Την μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου της οικογένειας Κανάκη επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην συνάντηση τον συνόδευε ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Ασημάκης Ντεμερούκας και το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Ανδριανός Καραγιάννης.

Ο κύριος Κασσελάκης, ξεναγήθηκε στους χώρους της μονάδας, ενώ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον τρόπο που καλλιεργείται η ελιά, πώς παράγεται το ελαιόλαδο, αλλά και την κυκλική οικονομία από τα υποπροϊόντα του καρπού της ελιάς, όπως ο πυρήνας.

Ο Ηλίας Κανάκης, ιδρυτής της μονάδας, εξήγησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πώς γίνεται η πώληση και η εξαγωγή του προϊόντος, πώς εκμεταλλεύονται κάποιοι τις συγκυρίες και πλουτίζουν στην πλάτη του παραγωγού αλλά και του καταναλωτή.

Ο ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ακόμη μια φορά για την ανάγκη μείωσης ή και καταργήσης του ΦΠΑ, στα βασικά προϊόντα, τόνισε πως είναι απαράδεκτο το ελαιόλαδο που παράγεται στην Ελλάδα να φτάνει ακριβότερα στο τραπέζι του Έλληνα από ότι σε αυτό των υπολοίπων Ευρωπαίων, αναφέρθηκε σε καρτέλ που χαίρονται και θησαυρίζουν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αλαζονεία της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας το περιστατικό με την χαμηλοσυνταξιούχο, που ο πρωθυπουργός την παρέπεμψε… στην εκκλησία

Αφήστε μια απάντηση