You are currently viewing Ο Γιώργος Λεβεντάκης για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου

Ο Γιώργος Λεβεντάκης για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου

Δείτε την δημοσίευση του δημάρχου Τριφυλίας κ. Γιώργου Λεβεντάκη, για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίσσεται, από χθες, τόσο «κοντά» μας, με εικόνες και περιγραφές, που μας έχουν συγκλονίσει.

Καθώς, δεκάδες μετανάστες έμελλε ν’ αφήσουν την τελευταία τους πνοή, στη θαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Πύλου, στην απέλπιδα προσπάθειά τους, για ένα καλύτερο «αύριο».

Δρομολόγιο ακριβοπληρωμένο, σε διακινητές ψυχών, με «εισιτήριο» τον θάνατο, για τουλάχιστον 79 θύματα, 104 διασωθέντες και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Σε κανέναν συνάνθρωπό μας και ιδίως σε ανθρώπους πονεμένους, απελπισμένους και κατατρεγμένους, δεν αξίζει κανενός είδους εκμετάλλευση και πολύ περισσότερο, ένα τέτοιο άδοξο τέλος.

Μέσα σ’ αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες, ας γίνει η ανθρωπιά μας βάλσαμο, στις βασανισμένες ψυχές των επιζώντων.

Ας φροντίσουμε, όπως και με όποιο τρόπο μπορούμε, να τους βοηθήσουμε και να σταθούμε δίπλα τους.

Σαν Δήμος, θα ανταποκριθούμε άμεσα σε οποιαδήποτε, τυχόν, βοήθεια μας ζητηθεί και θα είμαστε στη διάθεση, τόσο του όμορου Δήμου Πύλου – Νέστορος, όσο και του Δήμου Καλαμάτας, που βιώνουν, τις ώρες αυτές, κάτι πρωτοφανές.

Καλή δύναμη στους διασώστες, που υπερβάλλουν εαυτούς και επιχειρούν, δίνοντας μάχη με τον χρόνο και τις αντοχές τους, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων.

Ας προσευχηθούμε, για τις ψυχές όσων χάθηκαν και για την καλή τύχη των αγνοουμένων και ας ευχηθούμε τούτο το πολύνεκρο ναυάγιο, να είναι το τελευταίο!

Κυπαρισσία 15-06-2023

Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση