You are currently viewing Το ταξίδι προς την αυτοεκπλήρωση μπορεί να γίνει λιγότερο επίπονο και πιο αποδοτικό

Το ταξίδι προς την αυτοεκπλήρωση μπορεί να γίνει λιγότερο επίπονο και πιο αποδοτικό

Γράφει με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα life coaching, η Έφη Παναγιώτου

Σε μια εποχή όπου η αυτοβελτίωση και η αυτοεξέλιξη είναι πιο σημαντικές από ποτέ, ο ρόλος του coach είναι αναντικατάστατος. Με την καθοδήγηση ενός εμπειρογνώμονα coach, το ταξίδι προς την αυτοεκπλήρωση μπορεί να γίνει λιγότερο επίπονο και πιο αποδοτικό, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ζωή γεμάτη ευκαιρίες και επιτεύγματα. Αν είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τι μπορείτε πραγματικά να πετύχετε, ο ρόλος του coach μπορεί να είναι η απάντηση που αναζητάτε.

Στον δυναμικό και ενδιαφέροντα κόσμο του coaching, η Έφη Παναγιώτου ξεχωρίζει ως μια φωτεινή παρουσία. Απόφοιτη της Global Academy of Coaching, η Έφη κατέχει την διαπίστευση Associate Certified Coach (ACC) από τον παγκόσμιο οργανισμό coaching (ICF). Με ειδίκευση στο Life and Relationship Coaching, έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υποστήριξη ατόμων που επιθυμούν να βρουν την αλήθεια τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η καριέρα της Έφης είναι πλούσια και πολυδιάστατη. Πριν από την ενασχόλησή της με το coaching, είχε μια επιτυχημένη πορεία. Με πτυχίο στο Travel and Tourism and Hotel Management και ειδίκευση στο σχεδιασμό, στήσιμο και εκπαίδευση στα ERP συστήματα και ανάλυση δεδομένων, η Έφη έχει διατελέσει στέλεχος σε δύο μεγάλα εταιρικά γκρουπ στην Κύπρο για 29 χρόνια. Η απόφασή της να κάνει μια 180 μοίρες στροφή στην καριέρα της το 2019, την οδήγησε στο να ιδρύσει τη δική της εταιρεία στην Πελοπόννησο και να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα.

Ως καθηγήτρια και mentor στην Global Academy of Coaching, η Έφη Παναγιώτου μοιράζεται την πλούσια εμπειρία της με τους μαθητές της, ενθαρρύνοντάς τους να ανακαλύψουν το δυναμικό τους και να ζήσουν μια ζωή γεμάτη ευτυχία και επιτυχία. Η αποστολή της είναι να γίνει το μέσο που θα στηρίξει τους coachees να φτάσουν στην συνειδητοποίηση της αλήθειας τους, με προορισμό την επίτευξη των δικών τους στόχων.

Έχει ένα δυνατό ψηφιακό αποτύπωμα, μέσα από το πρόγραμμα “Ζήσε τώρα στην αλήθεια σου”, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση και την αυτογνωσία, βοηθώντας τους ανθρώπους να ζήσουν μια πιο ευτυχισμένη και  γεμάτη ζωή. Η προσέγγισή της στο coaching είναι ολιστική, συνδυάζοντας την προσωπική ανάπτυξη με την επαγγελματική επιτυχία.

Η Έφη Παναγιώτου είναι ένα παράδειγμα ανθρώπου που ακολουθεί το πάθος του και μετατρέπει την εμπειρία και τη γνώση της σε μια δύναμη για την αλλαγή. Είναι παντρεμένη,  περήφανη μητέρα τριών παιδιών και πρόσφατα γιαγιά, λατρεύει τα σκυλιά της και περνά άπειρες  ώρες στη φύση και τις αρέσει και ασχολείται με την αρωματοθεραπεία.

 Είναι μια γυναίκα που αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή ή για να ακολουθήσεις τα όνειρά σου. Η ιστορία της είναι μια έμπνευση για όλους εμάς που αναζητούμε την αλήθεια και την επιτυχία στη δική μας ζωή.

Ερωτήσεις προς την coach:

Τι είναι το coaching?

Το coaching είναι μια διαδικασία που βοηθά τα άτομα να αναγνωρίσουν και να επιτύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Χρησιμοποιώντας τεχνικές βασισμένες στην αλληλεπίδραση και την αυτοβελτίωση, ο coach συνεργάζεται με τον coachee για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση, να βελτιώσει τις δεξιότητες και να ξεκλειδώσει το δυναμικό του. Μέσα από μια σειρά από συνεδρίες, το coaching προσφέρει μια δομημένη προσέγγιση για την επίτευξη στόχων και την προσωπική ανάπτυξη. Στο επίκεντρο του coaching βρίσκεται η ενδυνάμωση του ατόμου να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αντί να του παρέχονται έτοιμες από κάποιον άλλον. Αυτή η διαδικασία ενθαρρύνει την αυτογνωσία, την αυτοδιεύθυνση και την αυτοεκτίμηση, παρέχοντας έναν ασφαλή χώρο για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Ποια είναι η μεθοδολογία:

Η μεθοδολογία του coaching βασίζεται σε μια συγκεκριμένη επιστημονική προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ανοιχτών ερωτήσεων, την αναγνώριση της πραγματικότητας και την παρακίνηση, με στόχο την αυτοεξερεύνηση και την προσωπική ανάπτυξη του πελάτη. Στον πυρήνα του coaching βρίσκεται η πεποίθηση ότι ο πελάτης είναι ικανός να βρει τις δικές του λύσεις και απαντήσεις, με την καθοδήγηση του coach. Η διαδικασία εστιάζεται στο παρόν και το μέλλον, αναζητώντας λύσεις και ενισχύοντας τις εσωτερικές δυνάμεις του ατόμου. Το coaching δεν είναι ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική, αλλά μια διαδικασία που βοηθά το άτομο να προσδιορίσει και να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους.

Γιατι να αναζητησω coach?

 Αναζητας Coach για να σε στηρίξει να

– Ενισχύσεις την προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη.

– Καθορίσεις σαφείς και εφικτούς στόχους.

– Βελτιώσεις τις δεξιότητες διαχείρισης χρόνου και προτεραιοτήτων.

– Αναπτύξεις στρατηγικές για την υπέρβαση προσωπικών και επαγγελματικών  εμποδίων.

– Αυξήσεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση.

– Ενθαρρύνεις την αυτοβελτίωση και τη δια βίου μάθηση.

– Επιτύχεις μια ισορροπημένη ζωή μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου.

– Ανακαλύψεις νέες προοπτικές και δυνατότητες στην καριέρα σου.

 ΤΙ να προσέξω όταν αναζητώ coach:

Η επιλογή του σωστού coach μπορεί να είναι μια αποφασιστική κίνηση για την προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη, οπότε αξίζει να αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια στην έρευνα και επιλογή του κατάλληλου επαγγελματία.

– Επιλέξτε έναν coach που έχει ολοκληρώσει σπουδές σε διαπιστευμένο φορέα εκπαίδευσης και ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και τον κώδικα δεοντολογίας.

– Βεβαιωθείτε ότι ο coach είναι πιστοποιημένος και συνεχίζει την επαγγελματική του εξέλιξη μέσω μετεκπαίδευσης και εποπτείας.

– Ερευνήστε την εργασιακή εμπειρία και την εξειδίκευση του coach στους τομείς που σας ενδιαφέρουν.

– Εξετάστε το “ψηφιακό αποτύπωμα” του coach και την εικόνα που παρουσιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

– Αναζητήστε κριτικές ή συστάσεις από άλλους που έχουν συνεργαστεί με τον coach.

– Συναντήστε τον coach για μια προκαταρκτική συνεδρία για να δείτε αν υπάρχει καλή χημεία και κατανόηση των αναγκών σας.

– Ελέγξτε αν ο coach έχει έναν δικό του μέντορα ή coach που τον υποστηρίζει, κάτι που δείχνει δέσμευση στη συνεχή βελτίωση.

Μια  άσκηση Αυτοβελτίωσης:

– Ξεκινήστε την ημέρα σας με ευγνωμοσύνη: Κάθε πρωί, γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμον.

– Θέστε μικρούς, εφικτούς στόχους: Καθορίστε μικρούς στόχους κάθε εβδομάδα και καταγράψτε την πρόοδό σας.

– Αφιερώστε χρόνο στην αυτο-περισυλλογή: Περάστε 10 λεπτά κάθε μέρα σε σιωπή, αναλογιζόμενοι τις επιτυχίες και τις προκλήσεις σας.

– Εξασκηθείτε στην αυτο-συγχώρεση: Αναγνωρίστε τα λάθη σας και μάθετε από αυτά χωρίς αυτοκριτική.

– Ενισχύστε τις δεξιότητες σας: Διαβάστε ένα βιβλίο ή παρακολουθήστε ένα σεμινάριο σχετικά με ένα θέμα που σας ενδιαφέρει.

– Κάντε άσκηση συνειδητής παρουσίας: Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα προσέχοντας πλήρως το περιβάλλον σας και τις αισθήσεις σας.

– Εξασκηθείτε στην ευγένεια: Κάντε μια καλή πράξη κάθε μέρα, χωρίς να περιμένετε κάτι σε αντάλλαγμα.

Το coaching στην Ελλάδα ανθίζει, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν νέους τρόπους για να επιτύχουν προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα, το coaching γίνεται πιο προσιτό, με ποικίλες επιλογές που προσφέρουν ευκαιρίες για αυτοβελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Οι πιστοποιήσεις και οι εκπαιδεύσεις προσθέτουν αξία και εγκυρότητα στον ρόλο των coaches, ενώ η ευρεία αποδοχή του coaching ως μέσο ανάπτυξης υπογραμμίζει την σημασία της συνεχούς μάθησης και ανάπτυξης. Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να προσαρμόζεται και να αναπτύσσεται, το coaching θα παίξει κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση των ανθρώπων να φτάσουν στο πλήρες δυναμικό τους και να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Με την προσβασιμότητα και την ποικιλία των επιλογών που αυξάνονται, το μέλλον του coaching φαίνεται λαμπρό και γεμάτο δυνατότητες για όλους.

This Post Has One Comment

  1. Σταυρουλα Θεοδωροπουλου

    Έφη μου είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου χάρισες να συμμετέχω στο πρόγραμμα .”Ζήσε τώρα την αλήθεια σου” Έχω ήδη ξεκινήσει να το δουλεύω ξανά ….
    Είσαι άψογη επαγγελματίας! Έχεις την ικανότητα ,να κατανοείς αμεσα, τις ανάγκες του συνομιλητή σου και να καλλιεργείς μέσα σε κλίμα σεβασμού και εμπιστοσύνης ,την μεταξύ σας σχέση.
    Δημιουργείς γρήγορα οικειότητα και αντιλαμβάνεσαι με απόλυτα διαισθητικό τρόπο και χωρίς κριτική σκέψη , τα κρυφά νοήματα πίσω από τα λεγόμενα του συνομιλητή σου!
    Ο ζεστός τόνος της φωνής σου βοηθά στην επικοινωνία,όπου είναι αποτελεσματικότατη , καθώς κανεις εύστοχες ερωτήσεις,έτσι ώστε ο συνομιλητής σου ,να ανακαλύψει μόνος του τις απαντήσεις και τους τρόπους που χρειάζεται για να αυξήσει την ψυχική του ανθεκτικότητα.
    Οι τεχνικές προσεγγισης ήταν χρησιμοτατες.. και έδωσες δυνατοτητες- ευκαιρίες για περαιτέρω γνωση και άνοιγμα στον πνευματικό μας ορίζοντα!
    Η υποστήριξη σου και η καθοδήγηση σου ουσιαστικότατες!! Με βοήθησες να αναδείξω πράγματα που είχα θαμμένα μέσα μου και να δημιουργήσω νέο σχέδιο δράσης ζωής .
    Με βοήθησες να απενοχοποιηθω,να εντοπίσω τα εμπόδια που με κρατούσαν πίσω για να πετύχω τους στόχους μου,να αλλάξω τον τρόπο σκέψης,να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και να προσπαθήσω να γίνω η καλύτερη εκδοχή του πολύτιμου εαυτού μου!!
    Με βοήθησες να συνειδητοποιήσω την αλήθεια μου ….και να μαθαίνω
    να ζω ευτυχισμένη στο κάθε μου ΤΩΡΑ!!!!
    Με απέραντη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη
    Σταυρουλα Θεοδωροπουλου

Αφήστε μια απάντηση