You are currently viewing Γιάννης Ζουζούνης για τον ένα χρόνο Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γιάννης Ζουζούνης για τον ένα χρόνο Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τι πρόκειται να κάνουν; Υπάρχουν χρονοδιαγράμματα που μπορούν να είναι συνεπής;

Πρίν λίγες μέρες είδαμε στον τοπικό τύπο την συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πτωχού για την επέτειο της εκλογικής νίκης του και τα πεπραγμένα σ αυτό το έτος.
Μια αναφορά που θέλει τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη του να μας δώσουν την εικόνα της παρθενογένεσης, ενώ εδώ και 5 χρόνια είναι οι ίδιοι άνθρωποι , οι ίδιοι εκλεγμένοι που μετακινήθηκαν από την παράταξη του πρώην περιφερειάρχη κ. Νίκα.
Ο κ. Πτωχός μας έκανε μια αναφορά πως προτεραιότητα του είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω δημιουργίας ψηφιακών εργαλείων,για βελτίωση σημαντικών υποδομών και να αξιοποιήσει η πολιτική του αποτελεσματικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Όμως η πραγματικότητα και η εικόνα στην Μεσσηνία τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του τοος διαψεύδει ολοκληρωτικά.
Είναι ορατά επί σειρά ετών τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, όπως: Το φιλιατρινο φράγμα που έμεινε στην τύχη του χωρίς να δίνουν την πρέπουσα και ζωτικής σημασίας για τις αρδευτικές συνδέσεις που θα τροφοδοτήσει τις καλλιέργειες και θα βοηθήσει τους παραγωγούς. Ο Δρόμος Γαργαλιάνων Φιλιατρών που έχει εγκαταλειφθεί ενώ ξεκίνησε από το 2022 με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης το 2024.

Ένας δρόμος επικοινωνίας από Κυπαρίσσια ως Πύλο και Μεθώνη, όπου σύλλογοι και φορείς αναδεικνύουν συνεχώς την αναγκαιότητα του. Η παράκαμψη του δρόμου Τζαννε Πεταλίδι – Καλαμάκι διανύει το 15ο έτος από την χάραξη του όπου ο οικονομικός μαρασμός από έσοδα τουριστικής ανάπτυξης αλλά και το άσχημο οδικό δίκτυο δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την νοτιοανατολική πλευρά της Μεσσηνίας.

Το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου, το Μιναγιωτικο φράγμα,η παράκαμψη του δρόμου Κάμπος – Σταυροπηγιο δυτική Μάνη και έργα που έχουν μείνει πίσω και η αδράνεια της περιφερειακής αρχής που είναι όπως αναφέρω η ίδια.

Αυτά τα σημαντικά έργα για την Μεσσηνία έχουν απαξιωθεί με κίνδυνο και να χαθούν. Ποια η πολιτική του νέου περιφερειάρχη για τις δομές υγείας που έχουν υποβαθμιστεί ως γνωστόν με ελλείψεις ιατρών και εξοπλισμού (ασθενοφόρα, νοσηλευτικό προσωπικό). Η υποβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας όπου επί σειρά ετών παίζεται το παιχνίδι της παραχώρησης σε ιδιώτη ώστε κάθε χρόνο να απαξιώνεται.

Πώς αιτιολογεί την έκθεση και τα στοιχεία της EUROSTAT , όπου η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ανάμεσα στις 20 περιφέρειες στην Ευρώπη σε φτώχια και κοινωνικού αποκλεισμού για το μεγαλύτερο μέρος τον πολιτών της; Τι έχει να πει για τον δρόμο Νέας Κορώνης – Χωματερο – Φοινικούντα που κυρίως τους θερινούς μήνες τον διασχίζουν εκατοντάδες αυτοκίνητα όπου ο κίνδυνος ελλοχεύει καθημερινά λόγω του άσχημου και επικίνδυνου οδοστρώματος και οι τοπικοί πρόεδροι της περιοχής επί 3 έτη έχουν με επιστολές αναδείξει την αναγκαιότητα του τόσο σημαντικού έργου για την ασφάλεια των οδηγών όσο και για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Όμως ως απάντηση φαίνεται από την παραδοχή του περιφερειάρχη και εκλεκτού της κυβέρνησης και των κυβερνητικών πολιτικων , την άνοιξη πώς λόγω έλλειψη πόρων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) ως το 2025 δεν μπορεί να ειπαχθει κανένα έργο. Κλείνοντας ακόμη και στο μείζον πρόβλημα στους ελαιώνες με την μεγάλη ξηρασία και την απόγνωση των αγροτών που βλέπουν την φετινή χρονιά σε πλήρη καταστροφή ακόμα και εδώ η πρωτοβουλίες τίς περιφέρειας και του ίδιου του περιφερειάρχη είναι εκτός ενδιαφέροντος παρά τα αιτήματα των αγροτικών συλλόγων για διεκδίκηση αποζημίωσης.
Έτσι παραμένει τόσο η περιφέρεια Πελοποννήσου, μαζί και η ΠΕ Μεσσηνίας κάτω απ’ της ομπρέλα εξαγγελιών υπουργών, κυβερνητικών βουλευτών και περιφερειάρχη ώστε να κερδίσουν χρόνο με τις κοινωνίες να βλέπουν πόσο μακριά είναι η επίτευξη σημαντικών έργων για την ποιότητα όλων μας.
Θεωρούμε ως παράταξη να μας δώσουν με επιχειρήματα αλλά και ειλικρίνεια κυρίως στους πολίτες τί πρόκειται να κάνουν και αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα που μπορούν να είναι συνεπής.

ΖΟΥΖΟΥΝΗΣ ΙΩΆΝΝΗΣ μέλος περιφερειακής παράταξης Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής του Δημήτρη Κουτσουλη

Αφήστε μια απάντηση