You are currently viewing Αποκάλυψη ΣΟΚ: Οι Γαργαλιάνοι διαθέτουν ασθενοφόρο μόνο 7 με 3, Δευτέρα έως Παρασκευή

Αποκάλυψη ΣΟΚ: Οι Γαργαλιάνοι διαθέτουν ασθενοφόρο μόνο 7 με 3, Δευτέρα έως Παρασκευή

Από τις 7:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι υπάρχει πλήρωμα ασθενοφόρου για την περιοχή των Γαργαλιάνων! Και αυτό Δευτέρα έως Παρασκευή, τις υπόλοιπες ώρες και μέρες… κάνουμε τον σταυρό μας

Το TTV ανέδειξε εχθές το θέμα, με τη χαρακτηριστική καθυστέρηση σχεδόν μιάμισης ώρας, της άφιξης ασθενοφόρου, σε τροχαίο ατύχημα στους Γαργαλιάνους,

Στα σχόλια της δημοσίευσης μας, παρενέβη και ο διευθυντής του κέντρου υγείας Γαργαλιάνων, Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, ο οποίος σε περαιτέρω επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ενημέρωσε πως παρόλες τις εκκλήσεις και τα υπομνήματά του, οι Γαργαλιάνοι διαθέτουν δικό τους πλήρωμα για το ασθενοφόρο Δευτέρα με Παρασκευή, 7:00 το απόγευμα με 15:00 το μεσημέρι!

Τις υπόλοιπες ώρες και μέρες η διακομιδή ασθενών πραγματοποιείται, είτε από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών, είτε από το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και σπάνια από Καλαμάτα! Πολλές μάλιστα φορές το πλήρωμα των Γαργαλιάνων χρειάζεται να κάνει υπερωρίες, αν δεν έχουν σχολάσει, οι οποίες πληρώνονται πενιχρά με 0,70 λεπτά του ευρώ της ώρα!

Το ιδανικό όπως μας σημείωσε ο κύριος Τζωρτζίνης, θα ήταν να υπάρχουν τέσσερις βάρδιες, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρωμα όλο το 24ωρο και αυτό ζητάει σε κάθε ευκαιρία.

Ένα είναι το σίγουρο, το επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα τον 21ο αιώνα, είναι τριτοκοσμικό. Η επαρχία ίσως θεωρείται από την κυβέρνηση, κοινωνία δεύτερης ταχύτητας.

Το να κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, υποβαθμίζει εμπορικά και κοινωνικά την πόλη, όμως το να μην υπάρχει η στοιχειώδης δημόσια υγεία, υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των Γαργαλιάνων και της ευρύτερης περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση