You are currently viewing Αρχαία Μεσσήνη: δέκα προσωπικότητες υπέρ της ένταξης στην UNESCO

Αρχαία Μεσσήνη: δέκα προσωπικότητες υπέρ της ένταξης στην UNESCO

Δέκα προσωπικότητες από τον επιστημονικό, τεχνικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού ανοίγουν με δηλώσεις τους τον κύκλο υποστήριξης της πρωτοβουλίας της Ομάδας «Φίλοι της Αρχαίας Μεσσήνης», για την αναγνώριση ενός από τους πλέον σημαντικούς αρχαιοελληνικούς τόπους και την ένταξη των μνημείων της αρχαίας Μεσσήνης στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Αφετηρία της πρωτοβουλίας αποτελεί άρθρο του Νίκου Μωραϊτάκη αρχαιολόγου νομικού, με τίτλο: Πρόσταση προς την πολιτεία προστασίας της Αρχαίας Μεσσήνης από την UNESCO, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι  η Αρχαία Μεσσήνη βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. ΒΔ της Καλαμάτας δίπλα στο χωριό Μαυρομάτι και έγινε ιδιαίτερα γνωστή τα τελευταία χρόνια από το μνημειώδες αναστηλωτικό έργο που συντελείται σε αυτήν και έχει ως θαυμαστό αποτέλεσμα την αναβίωση μεγάλου μέρους των δημόσιων χώρων της αρχαίας πόλης. Ήδη θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και είναι βραβευμένος από την Europa Nostra.

Στο άρθρο του διακεκριμένου αρχιαολόγου τεκμηριώνονται οι λόγοι, για τους οποίους όπως υπογραμμίζεται: «εμείς, η Ομαδα «Φίλοι της Αρχαίας Μεσσήνης», νομιμοποιούμεθα  ευπρόσωπα:

-«Nα ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΜΕ την υιοθέτηση από την Πολιτεία (Κυβέρνηση, Υπουργείο Πολιτισμού) της πρότασής  μας για την Προστασία του εν λόγω  κορυφαίου Μνημείου και την ένταξή του στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO».

Εκ μέρους  της Ομάδας «Φίλοι της Αρχαίας Μεσσήνης», το άρθρο συνυπογράφουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία οι: Βαχαρίδη ΓεωργίαΑναστασόπουλος Παναγιώτης,  Φωτόπουλος Ιωάννης.

Οι δηλώσεις υποστήριξης της πρωτοβουλίας της Ομάδας «Φίλοι της Αρχαίας Μεσσήνης», για την ένταξη των μνημείων της αρχαίας Μεσσήνης στα προστατευόμενα της UNESCO έχουν ως εξής: πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση