You are currently viewing Βόλος: Νέα «υπόθεση Γιακουμάκη» στον Αλμυρό – Έδεσαν τα χέρια 12χρονου και τον έκαψαν με τσιγάρο

Βόλος: Νέα «υπόθεση Γιακουμάκη» στον Αλμυρό – Έδεσαν τα χέρια 12χρονου και τον έκαψαν με τσιγάρο

Οι καταγγελίες εις βάρος ενός γονιού στον Αλμυρό του Βόλου που έβγαλε καραμπίνα για να εκφοβίσει 4 συμμαθητές του παιδιού του την ώρα που περνούσαν έξω από το σπίτι του, κατέπεσαν χθες στο δικαστήριο και καταγράφηκαν ως ψέματα της αρρωστημένης φαντασίας 13χρονων, τα οποία όπως αποδείχθηκε έχουν συστήσει «συμμορία».

Τα ίδια ψέματα υποστήριξαν και οι γονείς των παιδιών πέφτοντας σε αντιφάσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, gegonota.news.

Στο δικαστήριο ξεδιπλώθηκε όλη η δράση των παιδιών και το γεγονός που έγινε γνωστό, ότι δηλαδή επιδίδονται σε κλοπές, ήταν το λιγότερο…

Όπως αποδείχθηκε, οι 13χρονοι βασάνιζαν τον συμμαθητή τους, τον πατέρα του οποίου κατήγγειλαν για την απειλή με την καραμπίνα.

Το σχολείο την περασμένη χρονιά τιμώρησε με 6 ημέρες αποβολή ένα παιδί που ανήκει στη «συμμορία» για μια αποτρόπαια πράξη, που σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονέων που ήταν κατηγορούμενοι, κ. Μακρή,  έλαβε χώρα εντός του σχολείου. Συγκεκριμένα, ο 13χρονος «αρχηγός»  έπιασε τον 12χρονο, του έδεσε τα χέρια, τα χάραξε με σουγιά και τον έκαψε με τσιγάρο…

Ένα «ιδιαίτερο παιδί» το έμπλεξαν σε κλοπή

Στο δικαστήριο έγινε όμως γνωστό ότι πριν από λίγες ημέρες , τα παιδιά των μαρτύρων κατηγορίας και ακόμη ένα , έβαλαν “μπροστά” σε κλοπή δικύκλου τον 12χρονο συμμαθητή τους. Ο 12χρονος ομολόγησε στην αστυνομία, η “συμμορία” τον θεώρησε “καρφί” και τον απείλησαν στο σχολείο , γι’ αυτό και τον ακολούθησαν και έξω από το σπίτι του, οπότε μετά παρουσίασαν το ψέμα με την καραμπίνα.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε εκτίμηση επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία ο 12χρονος που δέχεται bullying είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και το περίεργο είναι γιατί δεν παρακολουθεί μαθήματα σε ειδικό σχολείο, αλλά παραμένει στο Γυμνάσιο Αλμυρού όπου βιώνει την «κόλαση».

Το παιδί του ζευγαριού που κάθισε στο εδώλιο τα δύο τελευταία χρόνια κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τους τρεις συμμαθητές του, χωρίς το σχολείο να παρεμβαίνει για την προστασία του 12χρονου.

Γονείς σε κατάρρευση

«Προστατεύστε το παιδί μου», είπε η μητέρα του 12χρονου στους δικαστές , όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την … εξύβριση και την απειλή στους συμμαθητές του γιού της.

Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά της «συμμορίας» μέσα στο δικαστήριο, δύο εκ των οποίων είναι παιδιά του ζευγαριού που έκανε σε βάρος της και εις βάρος του συζύγου της την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

«Τους είπα μόνο να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν γιατί είναι αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα»,  δήλωσε η ίδια, ενώ όταν σταμάτησε τα παιδιά για να τους μιλήσει της απάντησαν : τι θες ρε κ…..α

«Ήρθε τρέχοντας το παιδί μου εκείνη την ημέρα από το σχολείο και έκλαιγε. Τον είχαν πιάσει από το λαιμό και τον απειλούσαν γιατί ήταν «καρφί». Δεν άντεξα, βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε -διότι έψαχναν το παιδί μου- τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα τα παιδιά, ούτε τα απείλησα», υποστήριξε η μητέρα, η οποία δάκρυζε συνεχώς.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. «Δεν έχω καραμπίνα , δεν είμαι κυνηγός, ένας άνεργος άνθρωπος είμαι που δεν ήμουν καν στο συμβάν με τα παιδιά», απάντησε στους δικαστές. Σε ερώτηση γιατί δεν έχει καταγγείλει ποτέ τους βασανιστές του παιδιού του,  απάντησε πως φοβάται μετά για την τύχη του στο σχολείο από τα αντίποινα.

Στο δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης του ζευγαριού κατέθεσε ένας επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους. Ο μάρτυρας περνούσε εκείνη την ώρα να πάει στην επιχείρησή του και ούτε τον πατέρα του 12χρονου είδε με καραμπίνα, παρά μόνο μια μητέρα να παρακαλεί να αφήσουν ήσυχο το παιδί της , σε μια σκηνή έντασης.

Οι γονείς που κατήγγειλαν ότι βγήκε καραμπίνα στα παιδιά τους χαρακτήρισαν τον 13χρονο γιο τους απλά  ζωηρό και επιβεβαίωσαν ότι πήρε 6ήμερη αποβολή μετά το επεισόδιο με τον 12χρονο, αλλά όταν ρωτήθηκαν για την αιτία ης αποβολής μετά τα βασανιστήρια απάντησαν ότι δεν θυμούνται λεπτομέρειες και ότι «δεν δικάζεται σήμερα αυτό το γεγονός».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο το κατηγορούμενο ζευγάρι, με τον δικηγόρο κ. Μακρή να δηλώνει πως δεν θα αφήσει την υπόθεση καθώς και ο ίδιος κατάγεται από τον Αλμυρό. Θα ζητήσει διερεύνηση για τη στάση του διευθυντή του σχολείου και ευθύνες για όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό, ενώ θα καταθέσει αναφορά εις βάρος δημοσιογράφων για διαγραφή τους καθώς όπως είπε ενημερώθηκε ότι κυνηγούσαν για δήλωση τον 12χρονο μέσα στο σχολείο.

πηγή enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση