You are currently viewing Κέντρα υγείας Τριφυλίας: Προσωπικό Ήρωες, πολιτεία απούσα

Κέντρα υγείας Τριφυλίας: Προσωπικό Ήρωες, πολιτεία απούσα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν την τουριστική περίοδο φέτος , όσοι επισκέπτες , χρειάστηκε να επισκεφθούν τα κέντρα υγείας σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά! (το νοσοκομείο μας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και θα ασχοληθούμε εκτενώς σε ρεπορτάζ στο μέλλον)

Όλος ο κόσμος μιλάει για ”ηρωικό” προσωπικό, τουλάχιστον στην πλειοψηφία του, που έχει να παλέψει με υποστελέχωση, έλλειψη ή καθυστέρηση προμήθειας βασικών ιατροφαρμακευτικών αγαθών αλλά και περιορισμένων καθηκόντων πρωτόκολλα και όλα αυτά σε περίοδο πανδημίας , που μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση αλλά δεν παύει να υπάρχει παντού γύρω μας.

Δυστυχώς το πάθημα, δεν μας έγινε από ότι φαίνεται μάθημα και η υγεία δεν παίρνει από την κυβέρνηση την ουσιαστική σημασία που της αρμόζει, με τα πράγματα στην επαρχία γενικότερα αλλά και συγκεκριμένα στο δήμο μας, να είναι ακόμη ακόμη χειρότερα.

Τα κέντρα υγείας αποτέλεσαν για πολλά χρόνια την ραχοκοκαλιά της πρωτογενούς υγείας για την επαρχία όμως δυστυχώς χρόνο με το χρόνο οδηγούνται στην απαξίωση , μαζί με τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Μόνη όαση το ανθρώπινο προσωπικό που δίνει καθημερινά μια άνιση μάχη.

Αφήστε μια απάντηση