Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τις 750.000 ευρώ
Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη 2 ημεδαπών, ηλικίας 52 και 60 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης και ακολούθως στη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας σε περιοχές της Αττικής. Κατασχέθηκαν πάνω από 90 κιλά κάνναβης και 385 φυτά κάνναβης, ενώ υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα έφταναν τις 750.000 ευρώ.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες (10.8.2023) το πρωί σε περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, καθώς και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών Μεσσηνίας.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το μήνα Μάιο τρέχοντος έτους, δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, σε κατάλληλα διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους και σε αγρόκτημα μεγάλης έκτασης, που εκμίσθωναν για τον σκοπό αυτό σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, κι ακολούθως διακινούσαν τις παραγόμενες ποσότητες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Πώς ξέφευγαν από τις Αρχές
Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.
Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.
Επιπρόσθετα, ο χώρος για την καλλιέργεια κι αποθήκευση των ναρκωτικών ήταν μακριά από τις οικίες των δραστών, σε απομονωνόμενη κι εκτός του αστικού ιστού αγροτική περιοχή. Είχαν διαμορφώσει το αγρόκτημα με τέτοιο τρόπο ώστε οι δραστηριότητές τους να μην καθίστανται αντιληπτές απέξω, δηλαδή ήταν περιφραγμένο κι οριοθετημένο με ευμεγέθη μανδρότοιχο και δέντρα. Παράλληλα, για τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας και απόκρυψης των φυτών είχαν διαμορφώσει θερμοκήπια με δίχτυα σκίασης.
πηγή anagnostis.org