You are currently viewing Νάξος: Παραγωγός πούλησε 5 τόνους προπέρσινο λάδι 30.000 ευρώ

Νάξος: Παραγωγός πούλησε 5 τόνους προπέρσινο λάδι 30.000 ευρώ

Οι φετινές τιμές και η ζήτηση του ελαιολάδου δεν έχουν προηγούμενο

Με… περιπολίες, γίνεται φέτος η συγκομιδή της ελιάς στη Νάξο αφού έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κλοπών του πολύτιμου καρπού! Επιπλέον, οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού αλλά και οι ελαιοτριβείς βρίσκονται σε απόγνωση, λόγω της χαμηλής παραγωγής λαδιού φέτος.

Μιλώντας για την φετινή ελαιοπαραγωγή χρονιά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρει στο Newsbomb.gr: «Είχαμε δύο κρούσματα κλοπών στο νησί. Αλλά αυτά συμβαίνουν πάντα δεν είναι η πρώτη φορά. Οι παραγωγοί κάνουν περιπολίες το βράδυ στα κτήματά τους προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους».

Και προσθέτει: «Η συγκομιδή μόλις ξεκίνησε. Αν και τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί αφού το νησί μας το ελαιόλαδο πωλείται σπίτι – σπίτι από γνωστό σε γνωστό με τιμή φέτος 10 ευρώ το λίτρο. Ως εκ τούτου η τιμή πώλησής του είναι στα 180 – 200 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι ποσότητες φέτος είναι πολύ μειωμένες. Αν και δεν έχουμε μετρήσεις για την παραγωγή στη Νάξο ακούω από τους παραγωγούς που λένε για μείωση 70%».

Ωστόσο ο κ. Καπούνης θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί φέτος αναφέρθηκε σε περιστατικό που σημειώθηκε στο νησί και δείχνει πόσο πολύτιμο έχει γίνει το ελαιόλαδο.

πηγή newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση