You are currently viewing Γ. Καραχούντρης: Λύσαμε ένα πρόβλημα 40 ετών στη Τραγάνα, το νερό

Γ. Καραχούντρης: Λύσαμε ένα πρόβλημα 40 ετών στη Τραγάνα, το νερό

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Λευκής – Τραγάνας και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Καραχούντρη

Καραχούντρης Γιάννης: Πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Λεύκης- Τραγάνας  και εκ νέου υποψήφιος στη Δημοτική Παράταξη «Άνοδος Τριφυλίας» με επικεφαλής τον Γιώργο Λεβεντάκη.

_Ας σας γνωρίσουμε καλύτερα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τραγάνα όπου ζω και δραστηριοποιούμαι μέχρι και σήμερα. Είμαι αγρότης και η ενασχόληση μου με τα κοινά πηγάζει από την αγάπη μου για το χωριό και τον τόπο μου. Με την ψήφο των συνδημοτών μου έχω υπηρετήσει το θεσμό της αυτοδιοίκησης 9 χρόνια ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεύκης- Τραγάνας. Συμμετέχω και πάλι στις εκλογές με τον συνδυασμό ‘’ Άνοδος Τριφυλίας’’ του νυν Δημάρχου Γεωργίου Λεβεντάκη και εκ νέου υποψήφιου, γιατί πιστεύω ότι πρόσφερε ήδη στον τόπο μου και έχει ακόμη να δώσει αρκετά.

_ Η Λεύκη – Τραγάνα  βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στην Costa Navarino, τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση των τελευταίων χρόνων στην περιοχή σας αλλά και ευρύτερα της Νότιας Πελοποννήσου. Πως θα λέγατε ότι επηρέασε την τοπική οικονομία, την τουριστική ανάπτυξη ευρύτερα της Τριφυλίας, αλλά και τη ζωή των κατοίκων;

Προφανώς έχει θετικό αντίκτυπο σε όλη την περιοχή  της Δυτικής Μεσσηνίας. Όσον αφορά την τοπική οικονομία οφείλω να αναφέρω  ότι έκανε καλό με τις θέσεις εργασίας που πρόσφερε σε αρκετούς κατοίκους του Δήμου μας. Σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη εννοείται πως με την επένδυση της Costa Navarino βλέπουμε μια στροφή αρκετών κατοίκων προς τον τουρισμό και ειδικότερα με την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων και μαγαζιών εστίασης και διασκέδασης. Είναι γεγονός ότι  πριν την επένδυση η ενασχόληση των κατοίκων ήταν αποκλειστικά με τις αγροτικές εργασίες. Τώρα πλέον αρκετοί ασχολούνται και με τον τουρισμό, πράγμα που κατά τη γνώμη μου θέλει και μια πιο σωστή διαχείριση, γιατί οφείλω να πω ότι δεν ξέρω αν μακροπρόθεσμα θα μας βγει σε καλό. Επίσης δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι να παρατήσουμε τα κτήματα και τις καλλιέργειες με ότι αυτό σημαίνει για τα αγροτικά μας προϊόντα και  να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τον τουρισμό. 

_ Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται μια ακόμη αυτοδιοικητική περίοδoς. Πως θα χαρακτηρίζατε τα 4 τελευταία χρόνια, θα θέλατε να μας κάνετε έναν  σύντομο απολογισμό;

Θα ξεκινήσω με το χωριό μου που μετά από 40 χρόνια καταφέραμε να τοποθετήσουμε καινούργια δεξαμενή ύδρευσης και να λύσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα με το νερό, που είχαμε ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στον υπόλοιπο Δήμο θα έλεγα πως έγινε αρκετά καλή δουλειά στον τομέα της καθαριότητας, της ύδρευσης καθώς και σε έργα οδοποιίας. Να μην παραλείψω πως στη θητεία του κ. Λεβεντάκη ξεκίνησαν πολύ μεγάλα έργα όπως η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης του Συνδέσμου Τέλος Άγρας, ο δρόμος Φιλιατρά –   Γαργαλιάνοι καθώς και υπογραφή του βιολογικού Γαργαλιάνων. 

_Είστε εκ νέου υποψήφιος. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της παράταξης σας και ποιες οι δυνατότητες  γενικότερα της Τριφυλίας.

Βασικές προτεραιότητες του Δημάρχου μας Γιώργου Λεβεντάκη αλλά και της ομάδας των άξιων συνεργατών του είναι   να προχωρήσουν  άμεσα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, τα οποία  θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα του πολίτη. Επίσης χρειάζονται έργα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας τα οποία γνωρίζουμε ότι πρέπει να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς,  γιατί η Τριφυλία έχει μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

_Σας ευχαριστούμε, καλή δύναμη στην προσπάθεια σας.

Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση