You are currently viewing Νεο χτύπημα Σαμαρά κατά Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Νεο χτύπημα Σαμαρά κατά Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών, προκάλεσε στην αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει.

Μετά την τελευταία αιχμηρή παρέμβαση του για τα ελληνοτουρκικά και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, “χτυπά” και πάλι την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός προέβη σε μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση με ακροδεξιά ρητορική κατά της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης που χορηγεί “νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών”. Έκανε λόγο για “αιφνιδιαστική κατάθεση” και χαρακτήρισε λανθασμένη την τροπολογία.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε μάλιστα ότι η τροπολογία “Στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική!”

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε επίσης: “Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, “έστω κι αν αυτό έχει λήξει”… Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα”.

πηγή news 247.gr

Αφήστε μια απάντηση