You are currently viewing ΚΕΓΕ Φιλιατρών: Σεμινάριο για το ελαιόλαδο και το marketing τυποποίησης

ΚΕΓΕ Φιλιατρών: Σεμινάριο για το ελαιόλαδο και το marketing τυποποίησης

Δίωρο σεμινάριο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και το marketing στο τυποποιημένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 31η Μαρτίου 2023 στις 6:00 μμ , στο ΚΕΓΕ Φιλιατρών, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, έναντι Κέντρου Υγείας Φιλιατρών.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ARTOLIO (Profitable and Sustainable artisanal olive oil industry in the Mediterranean). Το ARTOLIO, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη στήριξη μικρών ελαιοπαραγωγών σε όλη τη Μεσόγειο, μέρος του προγράμματος ENI CBC MED για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Μεσόγειο, αποτελεί μια «πλατφόρμα» που αφορά στη λεκάνη της Μεσογείου με συμμετοχές φορέων από τις Μεσογειακές χώρες του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Παλαιστίνης και της Ισπανίας. Βασικούς σκοπούς έχει την αύξηση της παραγωγικότητας των ελαιώνων, τη βελτίωση της ποιότητας του παραγομένου ελαιολάδου και την αξιοποίηση και προώθηση της αγοράς εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, επενδύοντας σε εξοπλισμό και γνώσεις σε παραδοσιακούς παραγωγούς ελαιολάδου και ιδιοκτήτες μικρών ελαιοτριβείων. 

Το σεμινάριο θα εστιάσει στην αξία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου σαν προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά (χημικά – οργανοληπτικά) αλλά και στις μεθόδους που μπορούν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τα χαρακτηριστικά αυτά. Θα παρουσιαστούν επίσης αρχές και μέθοδοι μάρκετινγκ και τεχνικές επικοινωνίας ειδικά για επιχειρήσεις εμπορίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου με σκοπό οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ουσιαστική βάση για τον τρόπο που μπορούν να προωθήσουν το προϊόν τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες του κλάδου και αγρότες, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στην φόρμα: 1https://forms.gle/fmfptAkc32UaEbMGA ή να επικοινωνήσουν με το ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο email katsaris@elgo.gr και στα τηλέφωνα 2721091984 και 2721029812 (υπεύθυνος προγράμματος κος Παναγιώτης Κάτσαρης).

Αφήστε μια απάντηση