You are currently viewing Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές Μεσσηνίας: Παραβατικότητα Ρομά, κίνδυνος στην κοινωνία

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές Μεσσηνίας: Παραβατικότητα Ρομά, κίνδυνος στην κοινωνία

Του Ιωάννη Ζουζούνη, μέλους της περιφερειακής παράταξης “Αφετηρία Ζωής”

Κύριοι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της Μεσσηνίας με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και απογοήτευση για την ως τώρα κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλη την Μεσσηνία και κυρίως στις τοπικές κοινότητες της Καλαμάτας (Πλατύ, Αρφαρά, Αμφεια, Πήδημα, Θουρία, Μικρομάνη), όπως και στην Μεσσήνη, σε κοινότητες  της αλλά κυρίως στην ομώνυμη  πόλη, από την έντονη παραβατικότητα των Ρομά, όπου οι κλοπές, οι ζημιές σε κατοικίες, καταστήματα, πυροβολισμοί, ναρκωτικά, διάφορες εκρήξεις, βιαιοπραγίες και άλλες επικίνδυνες ενέργειες είναι καθημερινό φαινόμενο. Όπου οι πολίτες των περιοχών αυτών βρίσκονται σε καθημερινό φόβο για την ζωή τους πρωτίστως και για τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει ασυνήθιστη καθημερινότητα.

Τα περιουσιακά στοιχεία τους πλήττονται είτε με τις κλοπές είτε με τις καταστροφές με κόστος και χωρίς αποζημίωση κάτω απ τον φόβο που επικρατεί από την ατιμωρησία αυτών.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων, οι πολίτες και οι επαγγελματίες με έντονα διαβήματα και επιστολές προς εισαγγελία, αστυνομία, δήμο και σε κάθε αρμόδιο φορέα ως τώρα βλέπουν πόσο άδικα πέφτουν στο κενό οι προσπάθειές τους. Βλέπουν να καταστρέφεται το όνειρό τους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, να προσφέρουν, να στήσουν την επιχείρησή τους να δουν τις οικογένειές τους να μεγαλώνουν σε ένα ήρεμο και ποιοτικό περιβάλλον, όμως, βλέπουν τις περιουσίες τους να μην έχουν αξία, λόγω  της υποβάθμισης των παραπάνω περιοχών από τα έντονα  και επικίνδυνα φαινόμενα παραβατικότητας.

Κύριοι, οι χώρες της Ευρώπης με παρόμοια φαινόμενα από Ρομά, όπου όμως με σχέδιο το οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει θέσει σε εφαρμογή εδώ και χρόνια, δίνοντας έμφαση σε στρατηγική κοινωνικής ένταξής τους, με καταπολέμηση των διακρίσεων με ισότιμη ένταξη και άμεση στην εκπαίδευση σε μια συμπεριληπτική κοινωνία, με συμμετοχή σε όλες τις δράσεις στην κοινωνία.

Στο πρόγραμμα αυτής της  Ευρωπαϊκής στρατηγικής θεωρείται πως θα έχει συμμετοχή και η χώρα μας, όπου οι γειτονικές βαλκανικές χώρες με έντονο το στοιχείο των Ρομά έχουν ακολουθήσει και έχουν πράξει τα δέοντα, δίνοντας λύσεις στις κοινωνίες τους, ώστε το βιοτικό επίπεδο όλων να είναι σε ικανοποιητικό βαθμό πλην της χώρας μας. Απλά είχαν ενδιαφέρον, στόχο και προγραμματισμό.

Κύριοι, οι ως τώρα ενέργειές σας είναι εκτός των επιθυμιών της Μεσσηνιακής κοινωνίας.  Η αναποτελεσματικότητα χαρακτηρίζεται από την μέχρι τώρα εικόνα που φαίνεται σε καθημερινό επίπεδο. Η πολιτική σας στάση έχει γιγαντώσει σε φαινόμενο μάστιγας την παραβατικότητα. Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής κοινότητας από την πολιτική σας έχει απαξιωθεί. Φαίνεται από τις ενέργειες και τα μέτρα που έχουν πάρει επί σειρά ετών οι πολιτικές που εκπροσωπείτε.

Κύριοι, οι όποιες υποσχέσεις ή παρεμβάσεις έχετε κάνει η κάνετε είναι πρόσκαιρες, φαινομενικές και εντυπωσιασμού, όπου τα γεγονότα είναι ορατά  και ουσιαστικός  μάρτυρας. Για να μην πάρουν την μορφή χιονοστιβάδας τα γεγονότα που αρχίζουν σιγά σιγά να ανησυχούν και κατοίκους άλλων περιοχών της Μεσσηνίας, κάνετε επιτέλους ό,τι έκαναν και οι γειτονικές χώρες με οριστικές λύσεις.

Πάρτε πρωτοβουλίες για ισότιμη κοινωνία, για ασφαλής κοινωνία, για ποιοτική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση