You are currently viewing Ανυπότακτα Φιλιατρά: Παράσταση υπεράσπισης στο ΠΕ.ΣΥ για την πλατεία

Ανυπότακτα Φιλιατρά: Παράσταση υπεράσπισης στο ΠΕ.ΣΥ για την πλατεία

Δείτε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για την επερχόμενη παρουσία τους στο περιφερειακό συμβούλιο στην Τρίπολη, σε παράσταση υπεράσπισης για την πλατεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΜΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ενόψει της συνεδρίασης την Τρίτη 28/2/23 του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πε.Συ.) Πελοποννήσου, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ για 3η συνεχόμενη φορά θα είναι στην Τρίπολη, σε παράσταση υπεράσπισης της κεντρικής Πλατείας “Καποδιστρίου” Φιλιατρών.

Στις τελευταίες δηλώσεις του ο κ. Περιφερειάρχης, όταν ήρθε στα Φιλιατρά ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους, αναφέρθηκε στο έργο της ανάπλασης πλατείας Φιλιατρών. Είπε ότι “….το 2ο που κουβεντιάζω και με το Δήμαρχο και με τον κόσμο, τα 3,5 εκατομμύρια της Περιφέρειας για την Πλατεία των Φιλιατρών…πρέπει να γίνουν έργο στα Φιλιατρά….”. Ερωτάμε: με ποιόν “κόσμο” μιλάει ο κ. Περιφερειάρχης; Όταν φτιάχτηκε η πλατεία μας, η προηγούμενη βραβευμένη μάλιστα μελέτη, πέρασε από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς – συλλόγους. Όλα ήταν στην διαφάνεια: μελέτη και μακέτα έργου, στη διάθεση των πολιτών. Τώρα; Δεν υπάρχει τίποτα! Όλα είναι θολά, αόριστα και προχειροφτιαγμένα. Υπάρχει βέβαια το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, για ακόμα μια φορά. Στην ίδια επίσης δήλωση του ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρει: “Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ήσυχος, αλλά δεν είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά…”. Τι εννοεί με αυτό ο κ. Περιφερειάρχης; Πόσες πλευρές υπάρχουν και τι συμφέροντα συγκρούονται πάνω σε αυτή την διαπάλη;;; Ποιος είναι ο στόχος τους; Η υπερίσχυση της μιας πλευράς (δικής τους) ή το κοινό συμφέρον που αφορά τα Φιλιατρά;;;
Μάθαμε, από έγκυρα δημοσιεύματα του τύπου ότι αρχές Φλεβάρη, σε μια σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Περιφερειάρχης με τις Διευθύνσεις των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, συζητήθηκε και η διαδικασία των έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, μεταξύ αυτών και της πλατείας Φιλιατρών. Εκεί ο κ. Περιφερειάρχης επισήμανε στις Υπηρεσίες του ότι η δημοπράτηση των έργων αυτών θα πρέπει να έχει γίνει πριν από το Πάσχα! Ερωτάμε: γιατί τόση βιάση και σπουδή!!! Το Πάσχα πλησιάζει, έχει γίνει διαβούλευση με τους φορείς;; Υπάρχει η μελέτη;; Υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις – εγκρίσεις (πχ. Υπουργείου Πολιτισμού);; Μήπως πίσω από όλο αυτό το βεβιασμένο κρύβονται λόγοι ψηφοθηρικοί (…..;;;;). Τι κρύβεται τελικά;
Γιατί κ. Περιφερειάρχη και κ. Δήμαρχε έχετε τόση εμμονή σε ένα και μοναδικό έργο τεράστιου προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με την Απόφαση – αντιπρόταση σειράς άλλων έργων, του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών; Έχουν λυθεί όλα τα άλλα προβλήματα της ρημαγμένης πόλης των Φιλιατρών (πχ οδοποιία, αποχέτευση, όμβρια κτλ) και η ανάπλαση της πλατείας μας έλλειπε; Τονίζουμε ξανά: τα Φιλιατρά έχουν ανάγκη για έργα υποδομής – ανάπτυξης και όχι έργα βιτρίνας!
Είμαστε βέβαιοι ότι οι προσπάθειές σας να περάσει αυτό το τερατούργημα είναι σίγουρο ότι θα ναυαγήσουν, καθώς δεν πατούν ούτε στο γράμμα του νόμου. Γι΄ αυτό άλλωστε θα είμαστε στη συνεδρίαση του Πε.Συ.Π. της 28/2/23 στην Τρίπολη, για να υποστηρίξουμε το προφανέστατο: η έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων με τη νέα νομολογία και την απόφαση του ΣτΕ, είναι αρμοδιότητες των Πε.Συ. και των Δημοτικών Συμβουλίων και όχι των Οικονομικών Επιτροπών, όπως κι εκεί εμμένετε να παίρνετε.
Σεβαστείτε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους!
Σεβαστείτε την βούληση των τοπικών κοινωνιών!
ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Φιλιατρά, 25 Φλεβάρη 2023
Κείμενο μελών
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση