You are currently viewing Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την διαφορά κάθε υποψηφίου μέσα στη πόλη του

Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την διαφορά κάθε υποψηφίου μέσα στη πόλη του

Άρθρο του Γιάννη Λαμπίρη

Λίγες ώρες μετράμε, για τη μητέρα των μαχών. Την αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, όπου όλη η Ελλάδα και κατ’ επέκταση η Τριφυλία, πηγαίνει στις κάλπες για να αναδείξει τους τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης.

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τις τέσσερις υποψηφιότητες, οι οποίες διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο και θα αναμετρηθούν μέχρι τελευταία στιγμή για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εν αρχή, ο συνδιασμός της λαϊκής συσπείρωσης, ο οποίος είναι ο μόνος αμιγώς κομματικός συνδιασμός, εκτιμούμε ότι ελέω απουσίας κάποιας δημοτικής παράταξης, η οποία να προέρχεται ή έστω να σηματοδοτεί την αριστερά, έστω και ελαφρώς θα αυξήσει τα ποσοστά της σε σχέση με το 2019.

Πάμε τώρα στις υπόλοιπες τρεις υποψηφιότητες, αυτές των κύριων κυρίων Κατρίτση, Λεβεντάκη και Παναγιωτοπούλου. Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην περίπτωση των φετινών εκλογών είναι ότι οι τρεις αυτοί υποψήφιοι, κατάγονται ο καθένας από μία εκ των τριών μεγάλων πόλεων του δήμου. Η κυρία Παναγιωτοπούλου από την Κυπαρισσία, ο κύριος Λεβεντάκης από τα Φιλιατρά και ο κύριος Κατρίτσης από τους Γαργαλιάνους. Αυτό ακριβώς είναι και το κλειδί, κατά την άποψή μας για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής η οποία είτε θα οδηγήσει σε δεύτερο γύρο, είτε θα εκλέξει δήμαρχο.

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο, πως το αίσθημα της εντοπιότητας, είναι βαθιά χαραγμένο στο dna του Έλληνα ψηφοφόρου και φυσικά έχοντας ως γνώμονα και τις δημοτικές εκλογές του 2019 στην Τριφυλία, τον πρώτο λόγο μέσα σε κάθε πόλη, τον έχει η “καταγωγή”.

Ενδιαφέρον έχει, πως το 2019 στην Δ.Ε Κυπαρισσίας, πρώτος είχε κατανεμηθεί ο κύριος Τσίγγανος (με την κυρία Παναγιωτοπούλου δεύτερη, λίγες ψήφους πάνω από τον κύριο Λεβεντάκη), στη Δ.Ε Φιλιατρών ο νυν δήμαρχος είχε πάρει συντριπτική νίκη, ενώ σε αυτή των Γαργαλιάνων, πρώτος ήταν ο κύριος Ανδρινόπουλος, με τον κύριο Κατσίβελα να ακολουθεί.

Σίγουρα οι αυριανές εκλογές είναι πολύ διαφορετικές, καθότι οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από τους μισούς, ενώ πλέον και ο νυν δήμαρχος και η κυρία Παναγιωτοπούλου, κατεβαίνουν για δεύτερη φορά έχοντας αποκτήσει και οι δύο την εμπειρία των προηγούμενων εκλογών, στην εξίσωση όμως μπαίνει και ο κύριος Κατρίτσης, ο οποίος έχει διατελέσει 12 χρόνια δήμαρχος Γαργαλιάνων.

Με βάση όλα τα παραπάνω, τις εκλογές θα κρίνει η εικόνα που θα δείξουν οι υποψήφιοι μέσα στις γενέτειρες τους ή αν θέλετε στην διαφορά ψήφων που θα καταφέρουν να πάρουν από τους υπολοίπους αντιπάλους τους, σε κάθε περίπτωση η προώθηση που δίνει η εντοπιότητα είναι πολύ σημαντική και εκλεγεί κάθε φορά δήμαρχο, τουλάχιστον στη Τριφυλία…. εις αύριον λοιπόν τα σπουδαία

Υ.Γ Μην ξεχνάμε ότι οι παραδώσεις, είναι για να σπάνε…

Αφήστε μια απάντηση