You are currently viewing Γαργαλιάνοι: Εικόνες ντροπής στην προεξοχή της δημοτικής βιβλιοθήκης

Γαργαλιάνοι: Εικόνες ντροπής στην προεξοχή της δημοτικής βιβλιοθήκης

Κάποιοι φαίνεται πως χρησιμοποιούν το σημείο, ακόμα και για να… Ουρούν

Πριν περίπου έναν μήνα, είχαμε αναδείξει το θέμα, με την εικόνα της πλατείας των Γαργαλιάνων, κάθε πρωί, μετά την αναχώρηση των εργατών γης, για το μεροκάματο της ελαιοσυγκομιδής .

Από τότε, είτε έπαιξε ρόλο η ανάδειξη του θέματος είτε όχι, έγιναν προσπάθειες για τον περιορισμό του φαινομένου και μάλιστα είδαμε και επιπλέον κάδους πάνω στη πλατεία, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της συγκεκριμένης εποχής.

Οι χθεσινές όμως εικόνες, από την προεξοχή ή το μπαλκόνι αν θέλετε καλύτερα, της Μπρίσκειου δημοτικής βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων, ενός από των πιο ιστορικών κτιρίων της Τριφυλίας, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Τις φωτογραφίες ανάρτησε πρώτη στα social Media, η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Μαίρη Παναγιωτακοπούλου, όπου κάθε Κυριακή, πραγματοποιεί στο χώρο της βιβλιοθήκης, τις ομάδες ψυχικής ενδυνάμωσης.

Από την κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος, κυρίως στα δύο του άκρα (αφού κάναμε και εμείς “αυτοψία”), εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι σίγουρα αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο μίας ημέρας.

Ακόμη πιο σοκαριστικό, προσβλητικό για τον χώρο αλλά και επικίνδυνο για την δημόσια υγιεινή, είναι ότι από τους λεκέδες και την έντονη δυσοσμία, αντιληφθήκαμε κυριολεκτικά με αηδία, πως κάποιοι χρησιμοποιούν το χώρο ακόμα και ως ουρητήριο!

Πέρα από το πασιφανές για την καθαριότητα του χώρου, όπου υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή, είναι πολύ σημαντικό να ενεργοποιηθεί και η αστυνομία και συγκεκριμένα το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων, αφού προφανώς η ρίψη σκουπιδιών και η ρύπανση δημοσίου χώρου αλλά και η … ούρηση δημόσια, απαγορεύονται και επιφέρουν πρόστιμα.

Αφήστε μια απάντηση