You are currently viewing Τεράστιες ελλείψεις στα φαρμακεία μέχρι και σε depon

Τεράστιες ελλείψεις στα φαρμακεία μέχρι και σε depon

Ενώ οι περισσότεροι φαρμακοποιοί καλούνται να απαντήσουν στους γονείς, την ίδια στιγμή αδυνατούν να εκτελέσουν τις συνταγές με παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά.

Αντιμέτωπα με μια πρωτοφανή έλλειψη στα σιρόπια Depon βρίσκονται καθημερινά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, με τους φαρμακοποιούς που βρίσκονται σε όμορους δήμους να προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους εκ του σύνεγγυς, ενώ το θέμα βρίσκεται ψηλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί επαγγελματίες αναζητούν εναλλακτικά παυσίπονα που είναι διαθέσιμα.

Ενώ οι περισσότεροι φαρμακοποιοί καλούνται να απαντήσουν στους γονείς «αν θα γίνουμε ποτέ καλά εφέτος», την ίδια στιγμή αδυνατούν να εκτελέσουν τις συνταγές με παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά.

Το δημοφιλές ΜΗΣΥΦΑ δίνεται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο από το χονδρεμπόριο, παράλληλα όμως η ζήτησή του έχει κυριολεκτικά εκτοξευτεί λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων πολλών και διαφορετικών ιώσεων που ταλαιπωρούν τον παιδικό πληθυσμό.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι παιδιατρικοί ασθενείς διαγιγνώσκονται με εμπύρετο νόσημα, γρίπη, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, αλλά και λοίμωξη Covid-19. Η αιτία γι’ αυτήν την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιόδου αύξηση των ιώσεων δεν έχει διευκρινιστεί, με τους ειδικούς να πιθανολογούν ότι πρόκειται για «ανοσολογικό χρέος» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων των δύο προηγούμενων ετών της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φαινόμενο δεν είναι νέο, αλλά έχει επιδεινωθεί με την πανδημία Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Η κατάσταση ήταν πολύ κακή όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις χώρες και επηρεάζει όλους τους τύπους φαρμάκων», είχε δηλώσει πρόσφατα η Ilaria Passarani, Γενική Γραμματέας της PGEU που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους φαρμακοποιούς.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr

Αφήστε μια απάντηση