You are currently viewing ΠΑΣΟΚ: Τα βλέμματα στο αυριανό debate μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών

ΠΑΣΟΚ: Τα βλέμματα στο αυριανό debate μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών

Στους ρυθμούς του αυριανού debate στην ΕΡΤ κινείται το όλον ΠΑΣΟΚ και οι διεκδικητές της ηγεσίας, οι οποίοι καλούνται να απευθυνθούν σε ευρύτερα και ετερόκλητα ακροατήρια και όχι μόνο στο αμιγώς πασοκικό.

Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς και Απόστολος Μαγγηριάδης μέσω των ερωτήσεών τους θα βοηθήσουν να ξεδιπλωθούν οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις των έξι διεκδικητών, ενώ εκείνοι αναμένεται παράλληλα να παλέψουν για την ανάδειξη εκείνων των στοιχείων που θεωρούν αρνητικά στους εσωκομματικούς αντιπάλους τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ποντάρει στη δημοσκοπική άνοδο που παρουσιάζει το κόμμα και στην τηλεμαχία θα επιχειρήσει να τη συνδέσει με τις έως τώρα επιλογές του ως προέδρου. Θα έχει βέβαια αυτοκριτική διάθεση και θα παραδεχθεί ότι έγιναν και κάποια λάθη, όχι όμως στρατηγικής σημασίας, αλλά σε γενικές γραμμές θα κινηθεί σε σκληρή γραμμή, ειδικά κατά των Χάρη ΔούκαΆννας Διαμαντοπούλου. Την επικράτησή του στον Δήμο Αθηναίων με το μοντέλο των συνεργασιών θα προτάξει ο Χάρης Δούκας, εμφανιζόμενος ως ο πρώτος που νίκησε έπειτα από χρόνια υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας συμπορευτεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Θεωρείται όμως βέβαιο πως θα δεχθεί σκληρή κριτική για το αν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, να μεριμνά δηλαδή για τα προβλήματα και τις ανάγκες του μεγαλύτερου δήμου της χώρας και ταυτόχρονα να ηγείται κόμματος που θα διεκδικεί τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Παύλος Γερουλάνος θα επικεντρωθεί στο προγραμματικό σκέλος της «Αναγέννησης» και στην πρόταση για το παραγωγικό μοντέλο αλλά και στο πώς οραματίζεται το Κίνημα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι αν υπό την προεδρία του το ΠΑΣΟΚ δεν αναδειχθεί πρώτο κόμμα, τότε θα κινήσει τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας. Αναμένεται επίσης να στρέψει τα βέλη ιδιαίτερα κατά των μη κοινοβουλευτικών συνυποψηφίων του (Διαμαντοπούλου – Δούκας). Θα ασκήσει κριτική και στον κ. Ανδρουλάκη για το γεγονός ότι υπό την προεδρία του δεν αξιοποιήθηκε η εξαΰλωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί δείχνει να μην μπορεί να πείσει τα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Τα ηγετικά χαρακτηριστικά της αναμένεται να προτάξει η Άννα Διαμαντοπούλου, βασιζόμενη στη μακρά παρουσία της σε κυβερνητικές θέσεις με το ΠΑΣΟΚ καθώς και στην εμπειρία της από το πόστο της Ευρωπαίας επιτρόπου.

Παράλληλα, θα επιχειρήσει να αναδείξει τα ερείσματα που διαθέτει στην εκλογική δεξαμενή του Κέντρου. Η Νάντια Γιαννακοπούλου, από την άλλη, θα ασκήσει σφοδρή κριτική στον νυν πρόεδρο, επαναφέροντας τα αποτελέσματα των επιλογών της ηγεσίας του αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των κομματικών οργάνων. Ο Μιχάλης Κατρίνης δε εκτιμάται ότι θα αναδείξει το ζήτημα της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς και γενικότερα των συνεργασιών, βάζοντας στο κάδρο και τη ΝΔ.

Δείτε το άρθρο στο Parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση