You are currently viewing Γαργαλιάνοι: Μήπως ήρθε η ώρα τα ΚΤΕΛ να φύγουν από το κέντρο της πόλης ;

Γαργαλιάνοι: Μήπως ήρθε η ώρα τα ΚΤΕΛ να φύγουν από το κέντρο της πόλης ;

Αγκάθι στο ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα των Γαργαλιάνων είναι η παρουσία του σταθμού ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης

Για την επιτακτική ανάγκη περιφερειακού δρόμου στους Γαργαλιάνους, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές και όχι μόνο εμείς αλλά είναι μείζον θέμα, τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια.

Εν απουσία όμως περιφερειακού δρόμου, με αποτέλεσμα τα βαρέα οχήματα να περνούν από την πλατεία και ελλείψει μεγάλου πάρκινγκ, που είναι απαραίτητο ειδικά τους θερινούς μήνες, οι αρμόδιοι θα πρέπει τουλάχιστον να κάνουν το παν ώστε να εκτονωθεί η επιβαρυμένη κατάσταση του κυκλοφοριακού της πόλης.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που διογκώνουν το κυκλοφοριακό χάος, είναι η παρουσία των ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης.

Έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις ανά καιρούς, ώστε τα ΚΤΕΛ να φύγουν από την θέση που βρίσκονται σήμερα, όμως όλες οι προσπάθειες, έχουν πέσει στο κενό για διάφορους λόγους.

Όσοι λοιπόν προσπαθήσουν να κινηθούν από την Ελευθερίου Βενιζέλου και τις γύρω οδούς, προς τη κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων, ειδικά τις πρωινές και κάποιες μεσημεριανές ώρες, η εικόνα που θα αντικρούσουν, θα είναι η παραπάνω. Χωρίς βέβαια να υπάρχει και καμιά σήμανση ή προειδοποίηση για αυτήν.

Αποτελέσματα; Επικίνδυνες μανούβρες και μεγάλος κύκλος, για μια ήδη επιβαρυμένη διαδρομή με παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα παντού, χωρίς κανέναν έλεγχο (άλλη μεγάλη συζήτηση)

Άλλη μία εικόνα που συναντάμε ανεβαίνοντας την Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι σταματημένα λεωφορεία για να επιβιβάσουν ή να αποβιβάσουν μαθητές από το σχολείο. Με τον σταθμό του ΚΤΕΛ να βρίσκεται λίγα βήματα μακριά, η δικαιολογία (που πολλές φορές ισχύει κι όλας) είναι ότι δεν μπορούν τα αυτοκίνητα να στρίψουν προς αυτόν λόγω των σταθμευμένων δεξιά και αριστερά Ι.Χ

Με αυτό το άρθρο, προφανώς δεν έχουμε λόγο να επιρρίψουμε ευθύνες στους οδηγούς του ΚΤΕΛ, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, όμως είναι ηλίου φαεινότερον ότι κάτι πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης των Γαργαλιάνων και αυτό πρέπει να γίνει με πρωτοβουλίες από παντού.

Αφήστε μια απάντηση