You are currently viewing Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία με βροχές και «βουτιά» 10°C – εκτοπίζεται η αφρικανική σκόνη

Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία με βροχές και «βουτιά» 10°C – εκτοπίζεται η αφρικανική σκόνη

Μετά καλοκαιρινό πρώτο 15νθημερο του Απριλίου, ο καιρός χαλάει για τα καλά για τις επόμενες 48 ώρες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας από τα βόρεια, το οποίο θα φέρει ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η κακοκαιρία θα χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» ως και 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα τελευταία 24ωρα.

Τσατραφύλλιας: «Ερχεται πολικος αεροχείμαρρος»

«Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς!» αναφέρει από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος σημειώνει ότι θα πέσουν και χιόνια στα βουνά.

«Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο. Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη (18/4) είναι μια μεταβατική ημέρα.Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά,τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς. Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το “ατμοσφαιρικό ποτάμι” ( αεροχείμαρρος) που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια!» σημείωσε, παραθέτοντας στοιχεία για τις περιοχές που περιμένει τον μεγαλύτερο όγκο βροχής.

«Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία,τις Σποράδες,τη Μακεδονία,τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρικη και βόρεια Ελλάδα» είπε.

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αφήστε μια απάντηση