You are currently viewing Ανάπλαση πλατείας Γαργαλιάνων: Ανατροπή παγώνει το έργο (?)

Ανάπλαση πλατείας Γαργαλιάνων: Ανατροπή παγώνει το έργο (?)

Σε σήριαλ, πολλών επεισοδίων και μεγάλων ανατροπών, έχει εξελιχθεί η ανάπλαση της πλατείας των Γαργαλιάνων.

Από την πρώτη στιγμή που η διοίκηση του κ. Λεβεντάκη, εξήγγειλε το έργο και την ένταξή του στο πράσινο ταμείο, θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στη πόλη, οι όποια εκφράστηκε με πολλούς τρόπους.

Πέρα από τις διαβουλεύσεις, τις παρεμβάσεις με άρθρα και την “τοπική ζύμωση” , υπήρξε και μία προσφυγή, η οποία πήρε την νομική οδό.

Η νομική προσφυγή

Τώρα λοιπόν φθάνουμε στο θέμα, το οποίο φαίνεται πως βάζει για τα καλά φρένο στο έργο, παρόλες τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, η οποία εξάντλησε, θα έλεγε κανείς, τους τρόπους τους οποίους θα μπορούσε να επιστρατεύσει, ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η ανάπλαση.

Η εν λόγω προσφυγή, πατούσε πάνω στο γεγονός, πως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, είχε καταψηφίσει την μελέτη και έτσι δεν μπορεί η οικονομική επιτροπή, να πάρει απόφαση ώστε να γίνει εκταμίευση χρημάτων, αφού το έργο πέρα από την ένταξη του στο πράσινο ταμείο, προβλεπόταν να χρηματοδοτηθεί ένα μέρος του προϋπολογισμού του, από τον ίδιο το δήμο.

Άκυρη η μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων (?)

Αν λοιπόν η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρωθεί ,(σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TTV, αναμένεται να τελεσιδικήσει σε λίγες μέρες) αυτόματα η μελέτη του έργου ακυρώνεται και για να προχωρήσει θα πρέπει να γίνει από την αρχή. Διαδικασία που όπως ο καθένας καταλαβαίνει, είναι μεγάλη και χρονοβόρα.

Κοντολογίς λοιπόν, η παρούσα δημοτική αρχή μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2023 δεν θα έχει προλάβει να ολοκληρώσει την έγκριση της νέας μελέτης και οι εκλογές θα αφήσουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά…

Αφήστε μια απάντηση