You are currently viewing Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Σε κάθε σκάνδαλο, η πολιτική σας είναι να κρύβετε την αλήθεια

Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Σε κάθε σκάνδαλο, η πολιτική σας είναι να κρύβετε την αλήθεια

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνέχισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη “Είναι πολιτική σας επιλογή η ατιμωρησία, πλήττοντας την αξιοπιστία των θεσμών”

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε –όπως είχε προαναγγελθεί- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σε κάθε σκάνδαλο, η πολιτική σας επιλογή είναι να κρύβετε την αλήθεια. Είναι πολιτική σας επιλογή η ατιμωρησία, πλήττοντας την αξιοπιστία των θεσμών» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, είπε ότι ο τόπος της τραγωδίας αλλοιώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ η εξεταστική επιτροπή απέκλεισε κρίσιμους μάρτυρες. «Δικό σας ρουσφέτι ήταν ο σταθμάρχης» ανέφερε επίσης.

Τι περιελάμβανε η πρόταση δυσπιστίας

Στην πρόταση δυσπιστίας γίνεται λόγος για «εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης», στην οποία «προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων», σε ό,τι αφορά την τραγωδία των Τεμπών.

Γίνεται επίσης λόγος για «απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την Κυβέρνηση» που «δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Στην πρόταση δυσπιστίας γίνεται επίσης αναφορά στις υποκλοπές, αλλά και στα μαζικά emails στους ομογενείς.

Την πρόταση δυσπιστίας υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ., «αναδεικνύοντας τόσο την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για το έγκλημα των Τεμπών, μαζί με τις προσπάθειες συγκάλυψης, όσο και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής».

Αφήστε μια απάντηση