You are currently viewing Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία: Πρόταση σύγκλησης Δ.Σ για την ασφάλεια στα σχολεία

Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία: Πρόταση σύγκλησης Δ.Σ για την ασφάλεια στα σχολεία

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ Τριφυλίας, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Δημήτρης Δριμής και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παρασκευόπουλος, ζητούν, ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ».

δείτε την επιστολή:

“ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

Προς:
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τριφυλίας


Κύριε Πρόεδρε,
Τα σχολικά κτίρια, ο περιβάλλοντας χώρος, το σχολικό περιβάλλον στο σύνολό του θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες κάθε δημοτικής και δημόσιας αρχής.
Η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή των σχολικών κτιρίων είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες. Η αξιοποίηση παλαιών σχολικών κτιρίων σε νέες χρήσεις είναι, επίσης, αναγκαιότητα.
Τα θέματα αυτά τα έχουμε θέσει αρκετές φορές. Απαντήσεις δεν έχουμε λάβει. Ούτε εμείς, ούτε οι δημότες και η σχολική κοινότητα.
Η παρούσα δημοτική αρχή, δυστυχώς, δεν έχει αίσθηση δημόσιας ευθύνης.
Με αφορμή σχετικές επιστολές συλλόγων γονέων και κηδεμόνων,
ΖΗΤΑΜΕ:
Τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: «Τα σχολικά κτίρια του Δήμου Τριφυλίας – ασφάλεια και υγιεινή των σχολικών χώρων, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση».

Παρακαλούμε, τέλος:
1. Να επισκεφθούν άμεσα τα σχολεία τεχνικοί του Δήμου – να ζητηθεί και η βοήθεια, αν κριθεί αναγκαίο, της ΚΤΥΠ-ΑΕ και του ΟΑΣΠ -, να συντάξουν σχετική έκθεση για την κατάσταση κάθε κτιρίου, κυρίως για την αντισεισμική τους θωράκιση, και να τεθεί αυτή υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Να τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου η σχετική αλληλογραφία των διευθύνσεων των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων με το Δήμο.

3. Να ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος το σώμα: πόσες παρεμβάσεις και σε ποια σχολεία έχουν γίνει, το κόστος κάθε εργολαβίας και τον αριθμό Μελέτης.

4. Να ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος το σώμα: ποια αιτήματα έχουν υποβληθεί από το Δήμο, για χρηματοδότηση σχολικών κτιρίων και πόσα από αυτά έχουν εγκριθεί.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Δημήτρης Α. Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας)

Αφήστε μια απάντηση