You are currently viewing Ανυπότακτα Φιλιατρά: Αυτά έχει ο “δικαστικός Καλλικράτης”

Ανυπότακτα Φιλιατρά: Αυτά έχει ο “δικαστικός Καλλικράτης”

Δελτίο τύπου εξέδωσαν τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Ο «ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ» ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

   Μετά την υποβάθμιση της Υγείας όπου συνεχίζεται δυστυχώς, τώρα ο Δήμος μας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την υποβάθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης για συρρίκνωση ή κατάργηση Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, στο πλαίσιο δήθεν ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης. 

   Αν θα περάσει αυτό το σχέδιο θα φέρει: 

– Συσσώρευση δικαστικών υποθέσεων, με αποτέλεσμα την ακόμη περαιτέρω καθυστέρηση στην διεκπεραίωση αυτών και τελικά της απονομής δικαιοσύνης που θα υποβαθμιστεί ακόμα παραπάνω. 

–  Δαπάνες υπέρογκες για μετακίνηση δικηγόρων και διαδίκων, ταλαιπωρία.

– Μετατάξεις / μετακινήσεις δικαστικών υπαλλήλων και παύση διορισμών νέων δικαστών και εισαγγελέων.

– Φυσικά θα επέλθουν και οικογενειακές ανατροπές σε περίπτωση μετάταξης.

– Υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας αφού θα στερηθεί εσόδων.

   Τα Φιλιατρά έχουν πείρα πικρά, διότι το «έργο» αυτό της εφαρμογής Καλλικρατικών πολιτικών το έχουν ξαναδεί και ζήσει στο πετσί τους εδώ και 15 πλέον χρόνια. Σας προτρέπουμε: αφήστε τις χλιαρές αντιδράσεις! Δεν αρκεί μόνο η όποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρετε κατά της υποβάθμισης /κατάργησης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων. Σίγουρα δεν φτάνει γιατί πολλά τέτοια ψηφίσματα πετάχτηκαν και στη κρίσιμη στιγμή υποχώρησαν δήμαρχοι και άλλοι!! Τρανά παραδείγματα τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ έχουν να σας θυμίσουν πολλά: το Ειρηνοδικείο Φιλιατρών που έκλεισε αδικαιολόγητα, χωρίς καμία διαμαρτυρία (και με Φιλιατρινό Δήμαρχο), το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών που πήγε άκλαυτο, οι Τράπεζες, το ΙΚΑ, η απαξίωση του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών. Μίλησε γι΄ αυτά ποτέ κανείς; Ποιος υπεύθυνος ανέλαβε για όλα αυτά την ευθύνη κατάργησης/ υποβάθμισής τους;

 Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δεν αγαπούν τους τοποσοβινισμούς. Άλλοι σκοτεινοί και υπόγειοι κύκλοι τους καλλιεργούν. Λέμε πάντα τα πράγματα με τ΄ όνομά τους. Εν προκειμένω, καλούμε σε αγωνιστική ανυποχώρητη δράση το Δήμο, το Δικηγορικό Σύλλογο και όλο το λαό του δήμου μας !! 

Ο Δήμος Τριφυλίας, των ανισοτήτων, της ασύμμετρης ανάπτυξης, της φτώχειας, της ανεργίας και των μνημονίων τους, είναι πλέον σε πορεία ελεύθερης πτώσης.  Δήμος απαξίωσης και υποβάθμισης!! 

   Πάγιο αίτημα και στόχος των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ήταν και είναι το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ.

 Φιλιατρά, 15 Γενάρη 2024.                          

                                                                                               Κείμενο μελών

                                                                                     ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση