You are currently viewing Αν. Μπούζα: Αερολογίες και δήθεν έργο για την Αγροτική μας οικονομία

Αν. Μπούζα: Αερολογίες και δήθεν έργο για την Αγροτική μας οικονομία

Δείτε το δελτίο τύπου της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη, από την υπεύθυνη Μεσσηνίας κ. Αντωνία Μπούζα

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                           2-5-2023

Αερολογίες και δήθεν έργο για την Αγροτική μας οικονομία.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της εναγώνιας προσπάθειας του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ.Αναστασόπουλου, όπου με συνεχείς εμφανίσεις, επιχειρεί να επιδείξει δήθεν έργο στο νευραλγικό τομέα της Αγροτικής Οικονομίας  που έχει αναλάβει και δυστυχώς για τους Πελοποννησίους , βρίσκεται σε ύπνωση και απραξία. Συγχρόνως όμως  διαφαίνεται, πως επιχειρεί να προβληθεί και ως υπολογίσιμος παράγοντας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επόμενη ημέρα.

Τα εσωτερικά της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του κ.Νίκα και οι πιθανές φιλοδοξίες διαφόρων δελφίνων που προσπαθούν να προβληθούν , ουδόλως απασχολεί  την παράταξη της  Νέας Πελοποννήσου, την κοινή γνώμη, αλλά πιστεύω συνολικά και τους Πελοποννησίους.

Από την Περιφ.Αρχή, είναι εμφανής η προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος, με την τακτική της δήθεν αποτελεσματικότητας, όταν τα 4 χρόνια που διοικείται η Πελοπόννησος , σε νευραλγικούς τομείς, όπως η αγροτική οικονομία, η επιχειρηματικότητα , ο πολιτισμός και ο τουρισμός, χάνουμε σταθερά έδαφος και δημιουργούνται συνθήκες ασφυξίας , σε επιχειρηματίες και αγρότες.

Στην  αγροτική οικονομία, τα πράγματα εξελίσσονται άσχημα .

Οι παραγωγοί Ελιάς Καλαμάτας , είδαν πως η διγλωσσία της Περιφερειακής Αρχής οδήγησε σε απαξίωση τη βρώσιμη ελιά, ένα προϊόν σημαία κυρίως  Μεσσηνίας και Λακωνίας.

 Οι παραγωγοί σταφίδας , την ομιχλώδη πολιτική πρακτική της Περιφερειακής Αρχής, τη βίωσαν στην καθίζηση του εισοδήματός τους, με τις πολύ χαμηλές τιμές του προϊόντος , με μη αποπληρωμή ακόμη της διατεθείσας παραγωγής τους και το χειρότερο, τον προσανατολισμό τους,  στο να ξεριζώσουν τις σταφίδες τους, αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Στη φετινή δακοκτονία, που λόγω αβλεψιών, παραλείψεων και έλλειψης αντανακλαστικών , οδήγησε σε προβλήματα την ελαιοκαλλιέργεια .

Ο δάκος πολλές φορές λόγω κλιματολογικών συνθηκών είναι αδύνατο να τιθασευτεί. Όμως  φέτος , η έλλειψη κατάλληλων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων, η καθυστέρηση ψεκασμών, ο ελλιπής  έλεγχος κλπ, επέφερε το καταστροφικό αποτέλεσμα.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης όμως της Περιφ.Αρχής Νίκα, επιχειρεί συνεχώς τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης με δήθεν παρεμβάσεις , με επισκέψεις σε γενικούς Γραμματείς Υπουργείων και ειλικρινά με όσα πράττει, εκτός της αγωνίας για τη δική του εξέλιξη, κάνει εμφανή, τη γύμνια της Περιφερειακής Αρχής στο νευραλγικό αυτό τομέα της Πελοποννήσου.

Εκτός πολλών υστερήσεων πχ της έλλειψης αρδευτικών έργων, ουσιαστικής ενίσχυσης της κτηνοτροφίας, εξηλεκτρισμού και βελτίωσης των υποδομών πρόσβασης στις κτηνοτροφικές  μονάδες, ακούμε και πολλές ανακρίβειες που ενέχουν πολιτική σκοπιμότητα.

*Διαβεβαιώσεις  για αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Δακοκτονίας για  το τρέχον έτος, με αναφορά πως υποβλήθηκαν τα αιτήματα αυτά, με την απαιτούμενη τεκμηρίωση, από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, στα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Μάλιστα αναφέρθηκε και το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού κ.Σαμαρά, για προφανείς λόγους , όταν όλοι γνωρίζουμε πως πάντα υπάρχει αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο από τον πρώην Πρωθυπουργό, όσο και από τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Πελοποννήσου για τα αγροτικά ζητήματα .

* Εκεί που δυστυχώς ξεπεράστηκαν όρια, ήσαν  δηλώσεις  σχετικά με τον τεχνικό ύφαλο στον Κυπαρισσιακό κόλπο και τη  συνάντηση του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη, με τον  διευθυντή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας κ.Κατή Γεώργιο και με όσα αναφέρθηκαν για την…πιθανότητα με τη νέα διαχειριστική περίοδο , να υπάρξουν νέες προσκλήσεις πότε; Μα …τον προσεχή Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ , έχει παραβλεφθεί πως σε λίγες ημέρες θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές, πως οι υπηρεσιακοί Υπουργοί, δεν μπορούν να λαμβάνουν και υπογράφουν αποφάσεις που αφορούν μελλοντικές δράσεις , πως ανάλογα με το αποτέλεσμα θα υπάρξουν άλλες πολιτικές προτεραιότητες και πως τον Οκτώβριο τ.ε., θα γίνουν οι Περιφερειακές εκλογές.

Παρακαλώ λοιπόν , αντί αερολογιών μελλοντικών δράσεων, να γίνει λεπτομερής απολογισμός του παραχθέντος έργου, διότι επί αυτού θα κριθεί έκαστος από ημάς, στον τομέα που μας έταξαν οι πολίτες .

Η ανάγκη δημοσιότητας , δεν μπορεί να αποβαίνει σε βάρος της αξιοπιστίας, σοβαρότητας και χρησιμότητας του Περιφερειακού θεσμού.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση