You are currently viewing Βυθισμένα στο σκοτάδι το πάρκο και η βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων

Βυθισμένα στο σκοτάδι το πάρκο και η βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων

Οι κολώνες φωτισμού σβηστές, έντονη δυσοσμία περιττωμάτων και ούρων πέριξ της βιβλιοθήκης – φόβοι των περιοίκων, που “τρέμουν” να διασχίσουν νύχτα το πάρκο, ακόμα και για χρήση ναρκωτικών στους χώρους

Εικόνες που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και όλα αυτά που πρεσβεύει η Μπρίσκειος δημοτική βιβλιοθήκη αλλά και το πάρκο των Γαργαλιάνων, συναντάει κανείς κάθε βράδυ, μόλις πέφτει το σκοτάδι.

Οι περισσότερες κολώνες φωτισμού είναι σβηστές (δεν γνωρίζουμε τον λόγο), ενώ μερικές από αυτές που βρίσκονται κοντά στον δρόμο έχουν ένα αμυδρό φως, σαν να έχει ρυθμιστεί χαμηλά η φωτεινότητα τους.

Το σκοτεινό σκηνικό, δημιουργεί πεδίο δόξης λαμπρό, για κάποιους οι οποίοι φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιούν το πάρκο και τον εξώστη της βιβλιοθήκης για αποχωρητήριο, αφού η έντονη δυσοσμία ούρων και περιττωμάτων, είναι αηδιαστικά διάχυτη ειδικά περιμετρικά της βιβλιοθήκης.

Πριν λίγες μέρες, είχαμε κάνει αναφορά για την τραγική εικόνα που παρουσίαζε η προεξοχή της βιβλιοθήκης , είναι προφανές πως ο χώρος έχει καθαριστεί αρκετές φορές από τότε, για να είμαστε δίκαιοι, όμως η συχνότητα που κάποιοι επιλέγουν να “βρωμίζουν” , είναι τόσο μεγάλη, που κανείς δεν τους προλαβαίνει.

Στη παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την χθεσινοβραδινή , εικόνα του εξώστη της βιβλιοθήκης, η οποία εμφανώς έχει καθαριστεί, όμως κάποιοι την ρυπαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτή που καθαρίζετε

Είναι προφανές, πώς αυτή η γενική εικόνα δεν τιμάει κανέναν, ενώ συνομιλώντας με περίοικους και με καταστήματα της εκεί περιοχής, στο κέντρο των Γαργαλιάνων, οι άνθρωποι μας λένε πως φοβούνται λόγω του σκοταδιού και των περίεργων κινήσεων να διασχίσουν νύχτα το πάρκο. Επίσης αρκετοί ανέφεραν πως φοβούνται ακόμη και ότι γίνεται χρήση ναρκωτικών, σε έναν χώρο που περνούν εκατοντάδες πολίτες την ημέρα μεταξύ αυτών μικρά παιδιά.

Το σίγουρο είναι πως δήμος, κράτος και αστυνομία, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε αυτή η εικόνα να αλλάξει.

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση