You are currently viewing Βόλος: Ξεκινά έρευνα στο σχολείο με την συμμορία που έδεσαν και έκαψαν 12χρονο μαθητή

Βόλος: Ξεκινά έρευνα στο σχολείο με την συμμορία που έδεσαν και έκαψαν 12χρονο μαθητή

Την κατάθεση μηνύσεων κατά του διευθυντή του Γυμνασίου Αλμυρού και κατά της οικογένειας ενός 13χρονου που θεωρούν υπεύθυνο για το βασανισμό του παιδιού τους , αποφάσισαν οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή με ειδικά προβλήματα τον οποίο συμμαθητές του έδεσαν, χαράκωσαν και έκαψαν με τσιγάρα μέσα στο σχολείο.

Οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή στον Αλμυρό καταγγέλθηκαν από γονείς 13χρονου συμμαθητή του και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη , με την κατηγορία της εξύβρισης και της απειλής με καραμπίνα, που υποτίθεται ο πατέρας έστρεψε εναντίον 4 παιδιών. Οι γονείς του 12χρονου αθωώθηκαν ομόφωνα καθώς καμία κατηγορία εναντίον τους δεν αποδείχθηκε. Αντίθετα, το δικαστήριο έδειξε να αποδέχεται σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, ότι το 12χρονο παιδί των ανθρώπων που κάθησαν στο εδώλιο ήταν θύμα βασανισμών μέσα στο σχολείο.

Ο 13χρονος του οποίου οι γονείς ανέλαβαν την ευθύνη κατάθεσης μήνυσης εναντίον του ζευγαριού για απειλή με όπλο και εξύβριση των ανηλίκων καταγγέλθηκε ως ένας από τους βασανιστές του 12 χρονου. Μάλιστα αποκαλύφθηκε πως ο 12χρονος έμπαινε «μπροστινός»σε κλοπές από τους συμμαθητές του. Ο 13χρονος «αρχηγός»είχε αποβληθεί από το σχολείο πέρσι για τον βασανισμό του συμμαθητή του, πράγμα που αποδέχτηκε η ίδια η μητέρα του στο δικαστήριο, αλλά ο διευθυντής του σχολείου σε δηλώσεις του στα gegonota.news ανέφερε πως ουδέποτε ο 13χρονος αποβλήθηκε, ενώ έρευνα αποφάσισε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολείο με την ανήλικη συμμορία. Από τον διευθυντή ζητήθηκε να καταθέσει έγγραφη επίσημη αναφορά για όσα συμβαίνουν σχολείο.Επίσης η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας θα ζητήσει συνεργασία και με την αστυνομία ώστε να ενημερωθεί για το ζήτημα των κλοπών, στην περιοχή του Αλμυρού.

Οι γονείς του 12χρονου είναι από την πλευρά τους αποφασισμένοι να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να τιμωρηθούν οι ανήλικοι που επί δύο χρόνια βασάνιζαν το παιδί τους. «Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και φυσικά θα κινηθούμε εναντίον όλων όσων υπάρχει βεβαιότητα ότι φέρουν ευθύνη για όσα έχουν γίνει. Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το bulling σε βάρος ενός παιδιού να μένει ατιμώρητο. Κάποιοι θα πρέπει να δώσουν λόγο για αυτό. Εμεις με τεκμηριωμένα στοιχεία θα ζητήσουμε από τον Εισαγγελέα να ξεκινήσει επισταμένα έρευνα. Πρέπει όλα να βγούνε στο φως»αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας κ.Μακρής.

Μήνυση θα κατατεθεί κατά των γονέων του 13χρονου και θα ζητηθεί εισαγγελική έρευνα για όσα συμβαίνουν στο σχολείο, ενώ θα ζητηθεί όλο το υλικό των δηλώσεων του διευθυντή, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και από την Δευτεροβάθμια.

Ο Διευθυντής που απέβαλε τον 13χρονο , σύμφωνα με την παραδοχή της ίδιας της μητέρας του, όταν ρωτήθηκε σε συνεντεύξεις του για τον βασανισμό απάντησε πως «αν έγινε κάτι θα έγινε εκτός σχολείου». Ο βασανισμός εντός του σχολείου δεν διαψεύστηκε ωστόσο από κανέναν στην δίκη, ενώ ο ίδιος ο διευθυντής αντιμετώπισε το ζήτημα ως ως μη γενόμενο και οι γονείς του 12χρονου είναι αποφασισμένοι να κινηθούν εναντίον του.

Τι καταγγέλλουν οι γονείς

«Προστατεύστε το παιδί μου» είπε η μητέρα του 12χρονου στους δικαστές, όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την εξύβριση και την απειλή στους συμμαθητές του γιου της. Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά της που φέρεται να βασανίζουν τον γιο της. Δύο από ονόματα που έδωσε είναι τα παιδιά του ζευγαριού που έκανε σε βάρος της και εις βάρος του συζύγου της την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

«Τους είπα μόνο να μην ξανά ενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν γιατί είναι αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα. Ήρθε τρέχοντας το παιδί μου από το σχολείο κι έκλαιγε. Τον είχαν πιάσει από το λαιμό και τον απειλούσαν γιατί ήταν «καρφί». Δεν άντεξα, βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε -διότι έψαχναν το παιδί μου– τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα και δεν απείλησα τα παιδιά» υποστήριξε η μητέρα.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορείτο ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. «Δεν έχω καραμπίνα, δεν είμαι κυνηγός, ένας άνεργος άνθρωπος είμαι που δεν ήμουν καν στο συμβάν με τα παιδιά» απάντησε στους δικαστές.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο το κατηγορούμενο ζευγάρι,με τον δικηγόρο κ. Μακρή να δηλώνει πως δε θα αφήσει την υπόθεση. Θα ζητήσει διερεύνηση για τη στάση του διευθυντή του σχολείου και ευθύνες για όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτό.

πηγή protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση