You are currently viewing ΕΥΠ: Ρωσίδα κατάσκοπος δούλευε στην Αθήνα για 5 χρόνια

ΕΥΠ: Ρωσίδα κατάσκοπος δούλευε στην Αθήνα για 5 χρόνια

Η κατάσκοπος είχε στήσει μαγαζί με πλεκτά στην οδό Αρειανού στο Παγκράτι και δούλευε στην Αθήνα για 5 χρόνια.

Να ξετυλίξουν ολόκληρο το κουβάρι της υπόθεσης της Ιρίνας Σ. η οποία ζούσε στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία ως «Μαρία Τσάλλα» θέλουν στα στελέχη της ΕΥΠ που διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ρωσίδα κατάσκοπο.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, που το πραγματικό της όνομα είναι Ιρίνα Σμίρεβα, εντοπίστηκε όταν η ΕΥΠ ανακάλυψε ότι κάποιες ξένες δυνάμεις δραστηριοποιούνται γύρω από ονόματα ανθρώπων που έχουν πεθάνει.

Η γυναίκα είχε ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018 διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά στο Παγκράτι, ενώ εμφανιζόταν και ως φωτογράφος.

Η κατάσκοπος φαίνεται πως δεν διατηρούσε καμία επαφή με την ρωσική πρεσβεία, αλλά δρούσε αυτόνομα και φαίνεται να διατηρούσε σχέση με Ρώσο κατάσκοπο ο οποίος δραστηριοποιείτο στην Βραζιλία.

Η δράσης της κατασκόπου

Η δράση της Ρωσίδας κατασκόπου συνδέεται με ένα αντίστοιχο κύκλωμα που ξετυλίχθηκε στην Πολωνία. Εκεί βρήκαν κατά μήκος κεντρικών οδικών αρτηριών διάφορες κρυφές κάμερες που κατέγραφαν κινήσεις λεωφορείων, αυτοκινήτων και αυτό το συνέδεαν με τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Κάτι αντίστοιχο, φέρεται πως έκανε εδώ και η ίδια ή να συνέλεγε γενικότερα πληροφορίες προς όφελος της Ρωσίας είτε για την Ουκρανία, είτε για τη στάση της Ελλάδος.

Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ μπήκε από τον Ιανουάριο και η ίδια, όταν κατάλαβε ότι την παρακολουθούν, έφυγε από την Ελλάδα για τη Ρωσία. Στην επιχείρηση που διατηρούσε είχε 2 υπαλλήλους, μία Κατερίνα και κάποιον άνδρα με τον οποίο φερόταν ότι είχε σχέση.

Με τους υπαλλήλους της όταν μίλησε, τους έκανε γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν θα επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα. Οι γείτονες ανέφεραν πως ήταν ένα άτομο πολύ χαμηλών τόνων, δεν είχε πολλές σχέσεις με την γειτονιά που δεν έδινε δικαιώματα.

πηγή tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση