You are currently viewing Ζημιές στο αρδευτικό δίκτυο στον δρόμο Γαργαλιάνοι/Φιλιατρά: Nέα συνάντηση τη Δευτέρα

Ζημιές στο αρδευτικό δίκτυο στον δρόμο Γαργαλιάνοι/Φιλιατρά: Nέα συνάντηση τη Δευτέρα

Νέα συνάντηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από την γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων με την παρουσία του δημάρχου κ. Λεβεντάκη

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί στο αρδευτικό δίκτυο των αγροτικών κτημάτων, τα οποία βρίσκονται κοντά στη χάραξη του υπό κατασκευή έργου οδοποιίας Γαργαλιάνων – Φιλιατρών.

Ο αγροτικός σύλλογος Γαργαλιάνων, πήρε την πρωτοβουλία, να πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία να αποφασιστούν, τα μέτρα που μπορεί να πάρει ο σύλλογος σαν συνδικαλιστικό όργανο, ώστε να προστατεύσει τις περιουσίες και την σοδειά των αγροτών που διατηρούν αγροτεμάχια στην εκεί περιοχή, από τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο αρδευτικό δίκτυο.

Στην γενική συνέλευση, κλήθηκε και συμμετείχε ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε να ασκήσει θεσμική πίεση, μαζί με εκπροσώπους των αγροτών, τόσο στην περιφέρεια, υπό της οποίας την αιγίδα εκτελείται το έργο, όσο και στον εργολάβο, ώστε να τακτοποιηθεί το θέμα και να αποκατασταθούν οι βλάβες με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει αφενός τους ιδιοκτήτες και αφετέρου σε ένα εύλογο χρονοδιάγραμμα, μιας και οι χρόνοι πιέζουν, ειδικά για την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκπρόσωποι της ανάδοχου εταιρίας και περιφέρειας Πελοποννήσου, παρότι είχαν προσκληθεί, δεν εμφανίστηκαν στη συνάντηση.

Η γενική συνέλευση έκλεισε, με την απόφαση να γίνουν άμεσα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Τριφυλίας, οι συναντήσεις μεταξύ του συλλόγου, του δήμου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του εργολάβου, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και το θέμα να λυθεί άμεσα.

Αναμένεται εντός των ημερών, ο αγροτικός σύλλογος Γαργαλιάνων να εκδώσει νέα ενημερωτική ανακοίνωση και να ορισθεί εκ νέου συνάντηση στη Μπρίσκειο δημοτική βιβλιοθήκη την ερχόμενη Δευτέρα.

Αφήστε μια απάντηση