You are currently viewing Καιρός: Δεύτερο κύμα ψύχους από την Παρασκευή – Η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα

Καιρός: Δεύτερο κύμα ψύχους από την Παρασκευή – Η πιο κρύα ημέρα του χειμώνα

Εν αναμονή του δεύτερου κύματος ψύχους βρίσκεται η χώρα, με το σκηνικό του καιρού να είναι ήδη άκρως χειμωνιάτικο – Τι καιρό θα κάνει στη Τριφυλία

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/01

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και (κυρίως στις παράκτιες περιοχές) της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Συγκεκριμένα στη Τριφυλία

Κυπαρισσία, ασθενείς βροχές αναμένονται σήμερα μετά το μεσημέρι, με το θερμόμετρο να πιάνει μέσα στην ημέρα, την χαμηλότερη τιμή στους 9 βαθμούς κελσίου και την υψηλότερη στους 12, ενώ έως και την Κυριακή, οι τιμές που θα πέσει στη πόλη η θερμοκρασία, θα φτάσουν έως και τους 0 βαθμούς κελσίου.

Τα Φιλιατρά, θα κινηθούν στα ίδια πλαίσια, μέσα στην ημέρα, αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από τους 9 έως και τους 11 βαθμούς κελσίου.

Οι ίδιες τιμές θερμοκρασίας, θα ισχύσουν και για τους Γαργαλιάνους, με ασθενείς βροχοπτώσεις που θα φανούν μετά το απόγευμα.

Σε κάθε περίπτωση, η πιο κρύα μέρα στην Τριφυλία αναμένεται την Κυριακή.

Η θερμοκρασία τις τελευταίες ώρες κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει στα ορεινά της Αττικής με την Πάρνηθα να έχει ντυθεί στα λευκά, όπως και πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η θερμοκρασία σήμερα, Πέμπτη (11/01), αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη μικρή άνοδο, κυρίως στη Θράκη και τα νότια νησιωτικά τμήματα, όμως από την Παρασκευή (12/1) προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία κινούνται ήδη προς τα Βαλκάνια, και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα κυρίως το Σάββατο, ενώ το πρωί της Κυριακής αναμένεται να είναι το πιο κρύο του χειμώνα, με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμα και κάτω από το μηδέν στην Αττική.

Αφήστε μια απάντηση