You are currently viewing Καρατζάς: Απευθύνω κάλεσμα, στην ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του δήμου Τριφυλίας, να πάρει την μοίρα της στα δικά της χέρια!

Καρατζάς: Απευθύνω κάλεσμα, στην ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του δήμου Τριφυλίας, να πάρει την μοίρα της στα δικά της χέρια!

Κοντεύοντας να ολοκληρωθεί ακόμη μια τετραετία στον δήμο Τριφυλίας, είναι φανερό πως ελάχιστα πράγματα άλλαξαν αλλά κυρίως, ότι συνεχώς βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια ηλικιακά γκρουπ να συμμετέχουν ως αιρετοί αλλά και ως απλοί υποψήφιοι στην αυτοδιοίκηση.

Μέσα από αυτόν τον προβληματισμό πηγάζει η σκέψη μου, καθώς ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές στον δήμο, μας παρατηρείται πάλι η ίδια τάση. Η γενιά τον τριαντάρηδων και κάτω, να χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα στον κάθε συνδυασμό, με τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα να παίρνουν θέσεις εξουσίας ξανά και ξανά.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως πρέπει να γίνει αλλαγή πλεύσης στην αυτοδιοίκηση του δήμου μας. Η ανάγκη η νέα γενιά να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τον ρόλο που της αρμόζει, είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Οι νέοι επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες πρέπει να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και αυτό είναι που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή!

Το ιστορικό στοίχημα της Τριφυλίας, -ενός δήμου ο οποίος έχει όλες τις προοπτικές να είναι από τους πιο παραγωγικούς, οικονομικά, τουριστικά και αγροτικά- είναι να αλλάξει νοοτροπίες, καταστάσεις και χειρισμούς που έχουν “βαλτώσει” το δήμο, δεκαετίες πίσω.

Απευθύνω λοιπόν κάλεσμα, στην ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του δήμου Τριφυλίας, να πάρει την μοίρα της στα δικά της χέρια! Να συμμετάσχει , να αντιδράσει, να συσπειρωθεί μακριά από μικροπολιτικά και κομματικά παιχνίδια! Να μπει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα ώστε να καταφέρουμε να ορίσουμε εμείς την τύχη μας, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου! Το μέλλον της γενιάς μα που μέρα με τη μέρα πλήττεται και το συμφέρον του τόπο είναι πασιφανές πως έχει ανάγκη από φρέσκα πρόσωπα, φρέσκες αντιλήψεις και νέες πρακτικές.

Προς αυτή τη κατεύθυνση παροτρύνω τον κάθε νέο, συμπεριλαμβανομένου και εμού, από εδώ και στο εξής, να κάνουμε ενέργειες και παίρνοντας πρωτοβουλίες, το κάλεσμα αυτό να φτάσει σε κάθε νέο δημότη με όνειρα, σε κάθε ενεργό πολίτη ανεξαρτήτου ηλικίας που συμφωνεί με τις ιδέες μας και θέλει την αλλαγή.

Τα δημοτικά ψηφοδέλτια, πρέπει να φτιάχνονται από τη κοινωνία, για να είναι για την κοινωνία και όχι ένα απλό συμπλήρωμα για τον εκάστοτε υποψήφιο, η κοινωνία άλλωστε πρέπει να τον αναδεικνύει και αυτόν…

Αντώνης Καρατζάς

Αφήστε μια απάντηση