You are currently viewing Κοινή ανακοίνωση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων

Κοινή ανακοίνωση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!

Είναι γνωστή η ανεπάρκεια και ανικανότητα διοίκησης της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Ανεπάρκεια και ανικανότητα που προσπαθούν να σκεπάσουν, από τη μία με λεκτικές επιθέσεις και στοχοποίηση αυτοδιοικητικών τους αντιπάλων και από την άλλη με κορώνες αυτοαποθέωσης, για τους ίδιους. Το αποτέλεσμα είναι η απουσία διαλόγου και η διάλυση των υπηρεσιών του δήμου.

Η υπονόμευση της αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Η εγκατάλειψη του αγροτικού χώρου και των αγροτικών δρόμων. Ακόμα περιμένουμε να γραφτούν και αναρτηθούν αποφάσεις, όπως η μη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο των εντέλλεσθε του Δημάρχου, η απόφαση του ΔΣ για την Ιόνια Οδό, αλλά και η απόφαση του ΔΣ που ματαίωσε την απόπειρα συγκρότησης επιτροπής για παραλαβή έργου που δήθεν αφορούσε σχολικά κτίρια ΔΕ Αετού, ενώ αφορούσε στη στέγη του Δημοτικού Σχολείου με πάνελς, για την οποία στέγη ούτε άδεια έχουν βγάλει μέχρι σήμερα, ούτε βέβαια έγινε κάποιο έργο.

Με ευθύνη του Προέδρου οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να προάγουν την ποιότητα του δημόσιου λόγου και το διάλογο, παραπέμπουν σε κακές επιθεωρήσεις. Αντί για συζήτηση σοβαρών θεμάτων του δήμου, αστειότητες. Καμία επικοινωνία με τις δημοτικές παρατάξεις και συμβούλους.

Η σύνθεση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και της ΔΕΥΑΤ έχει αλλοιωθεί, καθώς λειτουργούν με λιγότερα μέλη λόγω μόνιμων απουσιών, θέτοντας θέμα νομιμότητας των αποφάσεών τους.

Oι Πρόεδροι των Κοινοτήτων μας αντιμετωπίζονται ως περιττό βάρος και σπάνια καλούνται στις συνεδριάσεις. Στη σημερινή, Τρίτη 8-11-2022, συνεδρίαση του Δ.Σ. φέρνουν, για άλλη μια φορά, και δύο (!) τροποποιήσεις τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού. Παράλληλα φέρνουν και τρίτη (!) τροποποίηση προϋπολογισμού με τη διαδικασία του επείγοντος. Τροποποίηση μέσα στην τροποποίηση!

Τέτοια σοβαρότητα! Σουρωτήρι τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός. Πρόκειται για πρωτοφανή ανικανότητα σχεδιασμού. Υπενθυμίζουμε στη διοίκηση Λεβεντάκη και στους κατά καιρούς συνοδοιπόρους, πως όφειλαν να έχουν ήδη συντάξει Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό 2023 και να τα έχουν φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τους γνωρίζουμε πως στο Δήμο Καλαμάτας, για παράδειγμα, χθες Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 και σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ο Προϋπολογισμός 2023. Εδώ; Θα μας πάνε και φέτος μέχρι το Μάϊο του 2023, όπως πέρυσι; και θα κατηγορούν, όπως συνηθίζουν, το Δημοτικό Συμβούλιο, για τα … λουκούμια που λείπουν; Απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση.

Δεν νομιμοποιούμε την ανικανότητα. Να γραφτούν και αναρτηθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη σύνθεση και λειτουργία των οργάνων. Να έρθουν Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός στο ΔΣ, όπως προβλέπεται.

Τριφυλία, 08-11-2022

Οι Δημοτικού Σύμβουλοι: Δημήτρης Δριμής, Παναγιώτης Αλευράς, Αγγελής Κοροβίλας, Παρασκευόπουλος Γιάννης (Πηγαδούλιας).

Αφήστε μια απάντηση