You are currently viewing Μεν. Γερονικολός: Συναντήσεις για τα αγροτικά ζητήματα της Τριφυλίας

Μεν. Γερονικολός: Συναντήσεις για τα αγροτικά ζητήματα της Τριφυλίας

Συναντήσεις του Μενέλαου Γερονικολού για τα αγροτικά ζητήματα της Τριφυλίας:

«Οι καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ οδήγησαν σε στασιμότητα και αδιέξοδα», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ .
Με αγρότες της Τριφυλίας, αλλά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ), Αντώνη Παρασκευόπουλο, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γερονικολός, κατά τη διάρκεια επίσκεψής στην περιοχή.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι ανάγκες σε επίπεδο υποδομών, ζητήματα που σχετίζονται με την στήριξη των παραγωγών, αλλά και θέματα που αφορούν τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Παρασκευόπουλο ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «για μια ακόμα φορά βρέθηκα στην Τριφυλία, προκειμένου να ενημερωθώ από πρώτο χέρι για τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής» και προσέθεσε ότι «δυστυχώς, διαπιστώνω με λύπη ότι σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής παραμένουν χωρίς λύση, καθώς δεν έχουν γίνει ούτε τα αυτονόητα, προκειμένου να στηριχθεί ουσιαστικά το αγροτικό δυναμικό της περιοχής».
«Παρότι η αγροτική παραγωγή της περιοχής είναι σημαντική», συνέχισε ο κ. Γερονικολός «παρότι εξαιρετικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης, όπως ο κ. Παρασκευόπουλος, συνεχίζουν τις άοκνες προσπάθειες, παρότι η Τριφυλία αποτελεί την έδρα σημαντικών επιχειρήσεων της μεταποίησης και της εξαγωγής αγροτικών προϊόντων, τα προβλήματα παραμένουν και, ουσιαστικά, ο αγροτικός κόσμος δίνει μια μάχη χωρίς βοήθεια».
Συγκεκριμένα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «οι ελλείψεις στις υποδομές παραμένουν (εγγειοβελτιωτικά έργα κλπ), παρότι οι ανάγκες έχουν επισημανθεί εγκαίρως. Η στήριξη νέων αγροτών, τα Σχέδια Βελτίωσης διέθεταν ελάχιστους πόρους, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Πολλοί δικαιούχοι έμειναν χωρίς ενίσχυση, ως επιλαχόντες, ενώ ακόμα περισσότεροι παραγωγοί έμειναν εκτός διαδικασίας για τυπικούς λόγους. Παράλληλα, δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως σημαντικές προκλήσεις, όπως η έλλειψη εργατών γης, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ένα σημαντικό τμήμα της φετινής ελαιοπαραγωγής».
Καταλήγοντας ο κ. Γερονικολός σημείωσε: «Η Τριφυλία θα έπρεπε να αποτελεί την “ατμομηχανή” της οικονομίας της Μεσσηνίας. Οι δυνατότητες στον αγροτικό και τουριστικό τομέα είναι ανεξάντλητες, ωστόσο, παραμένουν ακόμα ανεκμετάλλευτες. Οι καταστροφικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, οι πολιτικές της απραξίας και των υποσχέσεων οδήγησαν την περιοχή στην στασιμότητα και τους κατοίκους της σε αδιέξοδα. Είναι στο χέρι όλων μας να βάλουμε τέλος σε αυτές τις πολιτικές, τώρα είναι η ώρα της Αλλαγής». 

Αφήστε μια απάντηση