You are currently viewing Μεσσηνία: Η διάσημη παραλία με τα τιρκουάζ νερά και τους χιλιάδες επισκέπτες

Μεσσηνία: Η διάσημη παραλία με τα τιρκουάζ νερά και τους χιλιάδες επισκέπτες

Νερά γαλαζοπράσινα και ζεστά 10 μήνες τον χρόνο: Η παραλία της Μεσσηνίας που θα σου κλέψει την καρδιά

Η Καλογριά στην Στούπα είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες στη Μεσσηνιακή Μάνη. Ανάβαθη με τιρκουάζ διάφανα νερά, πολύ αγαπητή στους τουρίστες.

Η Στούπα θεωρείται σημαντικό παραθεριστικό κέντρο της Μεσσηνιακής Μάνης. Βρίσκεται στην ανατολική ακτογραμμή του Μεσσηνιακού κόλπου, νοτιοανατολικά από την Καλαμάτα και σε μικρή σχετικά απόσταση από τη γοητευτική Καρδαμύλη. Η γραφική παραλιακή ζώνη της Στούπας, η αξιόλογη τουριστική υποδομή της και οι θαυμάσιες γειτονικές ακρογιαλιές (όπως η παραλία Καλογριάς) αποτελούν κάθε χρόνο πόλο έλξεως για πολυάριθμους έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Γιατί ξεχωρίζει η παραλία Καλογριάς

Η παραλία Καλογριάς είναι η πιο διάσημη ακρογιαλιά (σε σχέση με τα Δελφίνια και τον Φονέα), η πιο πολυσύχναστη και η πιο οργανωμένη παραλία στη Δυτική Μάνη. Χαρακτηριστικό της παραλίας Καλογριάς είναι τα καταγάλανα, ρηχά, παγωμένα όμως, νερά. Έχει τις υποθαλάσσιες πηγές με νερό του Ταΰγετου να τη διατηρούν πάντα καθαρή.

Η παραλία Καλογριάς διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Επίσης γήπεδο beach volley, μπαράκια, ταβέρνες, δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και ενοικιάσεις ποδηλάτων και κανό. Είναι ιδανική και για τη νεολαία, αλλά και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Πηγή intronews.gr

Αφήστε μια απάντηση