You are currently viewing Μητσοτάκης: «Το σύστημα τηλεδιοίκησης στα τρένα θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες»

Μητσοτάκης: «Το σύστημα τηλεδιοίκησης στα τρένα θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες»

Τη δέσμευσή του ότι το σύστημα της τηλεδιοίκησης θα λειτουργήσει στους επόμενους μήνες επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη θα γίνει αφενός με διαφάνεια και αφετέρου με ταχύτητα.

«Βρεθήκαμε και οι δύο στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος και από τότε έχουν περάσει αρκετές μέρες αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα ταυτιζόμαστε με τους συγγενείς των θυμάτων.

Βλέπουμε στα θύματα τα παιδιά μας τους φίλους μας τους συγγενείς μας και αυτό κάνει την θλίψη τόσο έντονη. Πάνω απ’ όλα υπάρχει θυμός για ένα συμβάν που από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν έπρεπε να είχε συμβεί, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας αυτής της κυβέρνησης έγινε αυτή η τραγωδία», είπε αρχικά και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο.

Όμως, προσέθεσε, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αφενός να διασφαλίσουμε στον βαθμό που αυτό αφορά την κυβέρνηση ότι η έρευνα για το δυστύχημα θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Και αφετέρου, οφείλουμε να κάνουμε άμεσης διορθωτικές κινήσεις και σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε και τις χθεσινές εξαγγελίες για τα τρένα προκειμένου να λειτουργήσουν συντομότερο δυνατόν με την μέγιστη ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αποτελεί δέσμευσή του ότι το περιβόητο σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο εκκρεμεί από το 2014 θα ολοκληρωθεί ταχύτατα εντός των επόμενων μηνών.

«Πιστεύω όμως ότι αυτό το συμβάν κατέδειξε και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον εκσυγχρονισμό του κράτους με κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες που έρχονται από το παρελθόν», σημείωσε.

Συμπλήρωσε, όμως, ότι μπορούμε ως χώρα αρκετές από αυτές τις μάχες να τις κερδίσουμε, αλλά δε γίνεται ταυτόχρονα σε μία χώρα να υπάρχουν σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα όπως το 112 και από την άλλη κάποιοι σταθμάρχες να μην μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. «Άρα αυτή η σύγκρουση το βαθύ αναχρονιστικό κράτος αποκτά χαρακτηριστικά κατεπείγοντος. Και αυτό θα είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Θα πρέπει να γίνουμε Ευρώπη παντού και προσωπικά ήμουν πάντα σε αυτή τη μάχη.

πηγή ethnos.gt

Αφήστε μια απάντηση