You are currently viewing Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαργαλιάνων, απαντάει αποκλειστικά για την υπόθεση του Υποθηκοφυλακείου

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαργαλιάνων, απαντάει αποκλειστικά για την υπόθεση του Υποθηκοφυλακείου

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλης Αγγελόπουλος, απαντάει αποκλειστικά για την υπόθεση της κατάργησης του υποθηκοφυλακείου Πλαταμώδους και την μεταφορά του από τους Γαργαλιάνους στην Κυπαρισσία.

Κύριε πρόεδρε, τι συμβαίνει με υποθηκοφυλακείο Πλαταμώδους και για ποιό λόγο συνεδρίασε απόψε εκτάκτως το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Γαργαλιάνων;

Πληροφορηθήκαμε από το ελληνικό κτηματολόγιο ότι αναμένεται μέχρι τέλος Γενάρη, το υποθηκοφυλακείο Πλαταμώδους να καταργηθεί και να μεταφερθεί η υπηρεσία στο υποθηκοφυλακείο Κυπαρισσίας. Το τοπικό συμβούλιο κοινότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, για τη μεταφορά του υποθηκοφυλακείου της πόλης μας .

Τα υποθηκοφυλακείο Πλαταμώδους, είναι ένα από τα πρώτα που άρχισαν να λειτουργούν στην Ελλάδα, μετά την απελευθέρωση του 1821, αφού το αρχείο που ανάγεται τον 19ο αιώνα. Ειδικότερα, τα πρώτα συμβόλαια που μεταγράφηκαν και άρχισε να δημιουργείται το συγκεκριμένο αρχείο είναι χρονολογίας του έτους 1860.

Το υποθηκοφυλακείο μας, είναι αρμόδιο για τη μεταγραφή, καταχώρηση και κάθε εγγραφή σε ακίνητα σε μια τρομερά μεγάλη σε έκταση περιοχή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή του Αμπελόφυτου του δήμου Πύλου-Νέστορος, αλλά και των χιλιάδων στρεμμάτων περιοχής ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης (της costa navarino), για την οποία υπάρχει ειδικός χώρος, για την πληθώρα των μερίδων της και των συμβολαίων της, με συνέπεια μία βιαστική μεταφορά του υποθηκοφυλακείου ,να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα αφού όλα αυτά τα αρχεία, εάν δεν κρυπτογραφηθούν ολοκληρωτικά, θα είναι Θα είναι αδύνατη η εύρεση οποιυδήποτε έγγραφου, στο χώρο που αστράφτουν.

Επίσης είναι γνωστό ότι κτηματογράφηση των ακινήτων της περιοχής μας, δεν έχει ολοκληρωθεί. Βρίσκεται στο στάδιο της προανάρτησης, για όσους έχουν δηλώσει τα ακίνητα τους, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας δεν έχει ακόμα υποβάλει στο εθνικό Κτηματολόγιο τις σχετικές δηλώσεις του.

οπότε θα ταλαιπωρηθεί πολύ, όταν θα πρέπει να μεταβεί στην Κυπαρισσία για να εξυπηρετηθεί, σε ένα υποθηκοφυλακείο που θα εξυπηρετεί την αχανής επικράτεια ολόκληρου του Δήμου.

Τέλος για να μην σα κουράζω, απαιτείται αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα, αγνώστου διάρκειας, που κατά τους αισιόδοξους υπολογισμούς, δεν θα είναι μικρότερο της πενταετίας, για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης των ακινήτων που υπάγονται στο υποθηκοφυλακείο μας και για την οργανωμένη λειτουργία του νέου κτηματολογικού γραφείου.

Κατόπιν όλων αυτών είναι βέβαιο ότι, η μεταφορά σε πρόωρο χρόνο του άνω υποθηκοφυλακείου, ουσιαστικά θα το κλείσει ή στην καλύτερη περίπτωση θα το υπολειτουργήσει για αρκετά χρόνια, γεγονός που θεωρούμε απαράδεκτο, για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Και για το λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ανεξήγητη βιαστική και μη χρήσιμη μεταφορά του.

Ποιά ήταν η απόφαση της συνεδρίασης του συμβουλίου της κοινότητας Γαργαλιάνων ;

Αποφασίσαμε ομόφωνα :

1ον Να βγάλουμε ανακοίνωση για να εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη μεταφορά του υποθηκοφυλακείο από τη πόλη μας, πριν την ολοκλήρωση της απογραφής όλων των ακινήτων επί της περιοχής και παραθέτοντας επίσης αναλυτικά, όλα τα επιχειρήματα που σας ανέφερα πιο πάνω

2ον Να εισάγουμε την παρούσα υπόθεση, ως θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, ώστε και αυτό, να πάρει σχετική απόφαση που θα καταδικάζει την ενέργεια της κατάργησης του υποθηκοφυλακείου και να συμβάλει, με ενέργειες που κρίνει για την αποτροπή αυτής.

3ον Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση μας, σε όλες τις αρμόδιες αρχές και ειδικότερα στο υπουργείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τον υπουργό δικαιοσύνης, το εθνικό Κτηματολόγιο, στους βουλευτές του νομού και σε οποιαδήποτε αρμόδιο όργανο η αρχή.

Αφήστε μια απάντηση