You are currently viewing Ο Χαρδαλιάς κατεβαίνει επειδή ο Πατούλης θα έχανε τις εκλογές

Ο Χαρδαλιάς κατεβαίνει επειδή ο Πατούλης θα έχανε τις εκλογές

Η ανοδική τάση του Γιάννη Σγουρού, ο Πατούλης που δεν θα κάνει πίσω και η δεύτερη Κυριακή την οποία εγγυάται ο Χαρδαλιάς

άρθρο του Γιάννη Λαμπίρη

Σαν κεραυνός εν αιθρία, από χθες το βράδυ, έπεσε η είδηση για το γαλάζιο χρίσμα στην περιφέρεια Αττικής, στο πρόσωπο του “σκληρού” της περιόδου των lockdown και υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εν μέσω εθνικού πένθους και σε περίοδο που καίγονταν η μισή Ελλάδα, βρέθηκε σε γλέντι ομογενών στο Ζάππειο Μέγαρο, ξεφάντωνε και υπό τους ήχους της γνωστής αοιδού Κατερίνας Στανίση, χόρευε ζεϊμπέκικο, με το πλήθος των ομογενών να των αποθεώνουν.

Αυτό που βγήκε προς τα έξω, από τις κυβερνητικές πηγές, ήταν ότι υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια από την πλευρά του Μαξίμου, στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Αττικής και ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου όσον αφορά το γαλάζιο χρίσμα. Ένα χρίσμα που όπως χαρακτηριστικά διαμήνυαν, δεν θεωρούταν πια δεδομένο.

Παρόλα ταύτα, κάθε κίνηση στην πολιτική σκακιέρα, έχει αφορμή, έχει όμως και αίτιο και επειδή οι εποχές που ζούμε, μόνο ως εποχές πολιτικής ευθιξίας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν (τελευταίο παράδειγμα αυτό της Ζέφης Δημαδάμα) , πάμε να δούμε τα πραγματικά αίτια της κίνησης αυτής.

Η γενικότερη στάση ζωής του “επιτυχημένου στα πάντα” Γιώργου Πατούλη, είχε αρχίσει να προκαλεί για τα καλά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, τους κατοίκους της Αττικής και όχι μόνο. Η κοσμική ζωή, η ιστορία με τα ήξεις αφήξεις της κυρίας Πατούλη, η χλιδή, η παντελής έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας και φυσικά τα τελευταία περιστατικά με το ρολόι των 80.000 ευρώ που κάποιος το θάμπωσε στη φωτογραφία και το ζεϊμπέκικο τέτοια μέρα και τέτοιες ώρες, στην πραγματικότητα δεν ξεχείλισαν το ποτήρι στα μάτια του πρωθυπουργού αλλά στα μάτια του κόσμου.

Με αυτά και μ’ αυτά, το ρεπορτάζ το δικό μας λέει, ότι υπάρχουν ακόμη και δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι ο Γιώργος Πατούλης θα έχανε, απέναντι στον πάντα αξιόμαχο και σοβαρό πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, αν όχι από την πρώτη Κυριακή (δηλαδή ποιός θα μπει πρώτος στην κούρσα των επαναληπτικών εκλογών) τη δεύτερη σίγουρα. Άλλωστε ο Γιάννης Σγουρός ο οποίος κατά γενική ομολογία είχε μια επιτυχημένη θητεία την περίοδο 2010 – 2014 , έχασε στο νήμα από τον τότε χείμαρρο ΣΥΡΙΖΑ και τη Ρένα Δούρου, αλλά και από τον Γιώργο Πατούλη στις εκλογές του 2019 και παρόλα αυτά, έμεινε πιστός μάχιμος στρατιώτης της περιφέρειας, χωρίς κωλοτούμπες και πολιτικές μεταγραφές και αυτά ο κόσμος ξέρετε τα εκτιμάει.

Εδώ έρχεται και μπαίνει η σφήνα της υποψηφιότητας Χαρδαλιά. Ο Νίκος Χαρδαλιάς αν μη τι άλλο είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, προέρχεται από τον δήμο Βύρωνα όπου διετέλεσε δήμαρχος, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά και περιφερειακός σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό (!)

Έτσι λοιπόν στα μάτια της Πειραιώς, είναι η ιδανική λύση ώστε , τόσο να ανακόψει την ανοδική πορεία του Γιάννη Σγουρού, όσο και να διασφαλίσει μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας, την δεύτερη Κυριακή εφόσον ο Γιώργος Πατούλης δεν κάνει πίσω. Σε αυτό το σενάριο, αν ο Γιάννης Σγουρός περάσει στη δεύτερη Κυριακή, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, ότι και να γίνει θα έχει δύο “μεγάλες” παρατάξεις απέναντι του.

Φυσικά μένει να δούμε και τις διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διατηρεί ακόμη αρκετά μεγάλες δυνάμεις στα αστικά κέντρα της Αττικής και σίγουρα οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι καταλυτικές. Λίγο υπομονή λοιπόν και σίγουρα θα έχουμε εξελίξεις…

Αφήστε μια απάντηση