You are currently viewing Πάμε για εθνικές εκλογές την Κυριακή των βαϊων

Πάμε για εθνικές εκλογές την Κυριακή των βαϊων

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει αυτή τη στιγμή η επιτελική ομάδα του πρωθυπουργού.

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, για την ακριβή ημερομηνία που θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές του 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μήνας που κέρδισε τις εκλογές η νέα δημοκρατία το 2019 και ανέδειξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρωθυπουργό ήταν ο Ιούλιος.

Τα σενάρια που φουντώνουν τις τελευταίες μέρες, θέλουν ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του να εξετάζουν το σενάριο για εκλογές στις 9 Απριλίου.

Είναι σημαντικό άλλωστε να σημειωθεί, ότι βάση του προηγούμενου εκλογικού νόμου, οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πράγμα που σημαίνει ότι ένα κόμμα για να συστήσει αυτόνομη κυβέρνηση, θα πρέπει να καταγράψει τουλάχιστον το ποσοστό του 51% , πράγμα που καθίσταται σχεδόν αδύνατο, έτσι θα οδηγηθούμε σχεδόν βέβαια σε δεύτερες εκλογές μέσα σε λίγες βδομάδες .

Αυτός ουσιαστικά είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση θέλει να διεξάγει τις εκλογές το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, έτσι ώστε οι δεύτερες να γίνουν τέλη Μαΐου με αρχές καλοκαιριού, ώστε να μην “πέσουν” μέσα στην τουριστική περίοδο.

Γ.Λ

Αφήστε μια απάντηση