You are currently viewing ΠΑΣΟΚ: Σάκης Αρναούτογλου, Κατερινόπουλος, Λάσπα και Ορφανός τομεάρχες με απόφαση Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Σάκης Αρναούτογλου, Κατερινόπουλος, Λάσπα και Ορφανός τομεάρχες με απόφαση Ανδρουλάκη

Ποιοι είναι οι «σκιώδεις υπουργοί» του Ανδρουλάκη

Αρκετές εκπλήξεις περιείχε η ανακοίνωση των προσώπων που θα αναλάβουν τους τομείς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Και αυτό διότι στις θέσεις των «σκιωδών υπουργών» του Κινήματος συναντάμε την Κατερίνα Λάσπα, η οποία τοποθετήθηκε επικεφαλής του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αλλά και τον μετεωρολόγος της ΕΡΤ 3 Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος ορίστηκε αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα άλλη μία «ηχηρή» παρουσία είναι αυτή του ταξίαρχου εν αποστρατεία Θανάση Κατερινόπουλου στη θέση του αναπληρωτή  γραμματέα Προστασίας του Πολίτη. Ακόμη ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και ηθοποιός, Νίκος Ορφανός θα έχει τη «ματιά» του στον Πολιτισμό, ο Παύλος Γερουλάνος θα έχει την ευθύνη του Τουρισμού (είναι και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας), στον πλέον «επίκαιρο» λόγω συγκυρίας τομέα της Ενέργειας ο Χάρης Δούκας.

Ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη συγκροτεί για πρώτη φορά τομέα για το Ιδωτικό Χρέος και τα «κόκκινα δάνεια» θέλοντας να δώσει έμφαση στη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών και λύσεων. Γραμματέας του τομέα αναλαμβάνει ο άνθρωπος που ανέλαβε επί της ουσίας τη σύνταξη του νόμου Κατσέλη το 2010, ο δικηγόρος, Δημήτρης Σπυράκος.

Κρίσιμο ρόλο αναλαμβάνουν μεταξύ άλλων: ο Γιάννης Κουτσούκος (ήταν και παραμένει γραμματέας Οικονομικών), ο Ηλίας Κικίλιας (θα έχει τα ηνία της Ανάπτυξης μαζί με τους δύο αναπληρωτές, την Κατερίνα Μπατζελή και τον εκ της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ν. Ραγκούση βέβαια θα συνεχίσει στην Ομάδα Προγράμματος), ο Γιώργος Πεταλωτής (ο πρώην υπουργός και παπανδρεϊκός θα είναι ο «σκιώδης» υπουργός Εθνικής Άμυνας), ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου θα είναι αναπληρωτής γραμματέας στην Πολιτική Προστασία (παραμένει γραμματέας ο Μιχάλης Χάλαρης), ο Χρήστος Κακλαμάνης παραμένει επικεφαλής στον τομέα Δικαιοσύνης (είναι στο νομικό τιμ του Προέδρου).

Την ίδια ώρα μια «πρώτη ανάγνωση» δείχνει δυστοκία στον ορισμό τομεάρχη Εξωτερικών- τον συγκεκριμένο «φάκελο» είχε αναλάβει ως σύμβουλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο Σωτήρης Σέρμπος, ο οποίος όμως παραιτήθηκε από τη θέση δύο μήνες πριν. Κενές παραμένουν και οι θέσεις στον τομέα Αυτοδιοίκησης, αφού το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη έχει δεχθεί αρκετές και διαφορετικές προτάσεις για την στελέχωση ενός (εκ των σημαντικών) Τομέα που θα αναλάβει επί της ουσίας το πλάνο δράσης προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο η ομάδα της αυτοδιοίκησης θα ανακοινωθεί σύντομα και θα συνδεθεί με μια σχετική πρωτοβουλία-εκδήλωση.

πηγή protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση