You are currently viewing Ποιά πόλη της Τριφυλίας απεικονίζει αυτή η προπολεμική φωτογραφία (;)

Ποιά πόλη της Τριφυλίας απεικονίζει αυτή η προπολεμική φωτογραφία (;)

Μπορείτε να αναγνωρίσετε ποιά πόλη της Τριφυλίας απεικονίζει αυτή η ιστορική ασπρόμαυρη προπολεμική φωτογραφία; – τα αρχοντικά στα δεξιά πλέον δεν υπάρχουν

Οι ομάδες (ή groups) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές φορές φέρνουν στο φως υλικό από αρχεία ανθρώπων, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε τρόπος να μοιραστούν στο ευρύ κοινό.

Έτσι λοιπόν συνέβη και με αυτή την ασπρόμαυρη φωτογραφία, η οποία έχει τραβηχτεί πριν απο την κατοχή και αυτό μπορούμε να το αναγνωρίσουμε, καθώς όπως μας πληροφορεί ο χρήστης που μοιράστηκε την φωτογραφία στην ομάδα του Facebook Η Χώρα με χρώματα , τα συγκεκριμένα αρχοντικά που φαίνονται στα δεξιά της φωτογραφίας, κάηκαν ολοσχερώς κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής τον Αύγουστο του 1944.

Ο λόγος λοιπόν για την Χώρα! Η οποία φυσικά, διοικητικά μπορεί να υπάγεται στον δήμο Πύλου Νέστορος, όμως παραδοσιακά και γεωγραφικά είναι μια κωμόπολη η οποία ανήκει στην επαρχία της Τριφυλίας.

Για να προσανατολιστούμε καλύτερα, από την δημοσίευση πληροφορούμαστε επίσης, πώς στο σημείο όπου διακρίνονται τα αρχοντικά που έχουν καταστραφεί, σήμερα βρίσκεται μέρος της πλατείας της Χώρας.

Στη συγκεκριμένη περιοχή δε, υπήρχαν πολλές αρχοντικές κατοικίες αλλά και εμπορικά, αφού έμεναν και σύχναζαν οι οικονομικά ευκατάστατοι άνθρωποι της περιοχής, όπως άλλωστε συνέβαινε σε όλα τα κέντρα των πόλεων τότε. Από αυτά τα κτήρια, άλλα σώζονται μέχρι σήμερα και άλλα όχι.

δείτε την φωτογραφία ολόκληρη:

Αφήστε μια απάντηση