You are currently viewing Ρ. Σβίγκου: Απομονωμένος πρωθυπουργός υπό κατάρρευση ο Κ. Μητσοτάκης

Ρ. Σβίγκου: Απομονωμένος πρωθυπουργός υπό κατάρρευση ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο ενορχηστρωτής και ο πρωταγωνιστής του ελληνικού Watergate, ο αντικειμενικά υπεύθυνος των παράνομων παρακολουθήσεων. Είναι ένας απομονωμένος πρωθυπουργός υπό κατάρρευση», δήλωσε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ότι οι απαντήσεις του δεν κάλυψαν «όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά ούτε καν τα ίδια του τα στελέχη», επικαλούμενη τις «διαφοροποιήσεις κεντρικών και εμβληματικών για τη ΝΔ στελεχών». «Έφτασε στο σημείο, τόσο στη βουλή, όσο και στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, να πλασάρει θεωρίες συνωμοσίας, περί ‘ξένων δυνάμεων’ που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, δια της αποκάλυψης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης», είπε η κ. Σβίγκου, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη «επικίνδυνο για τη σταθερότητα και τη Δημοκρατία, και επιβλαβή για τη διεθνή θέση της χώρας μας».

Σημείωσε ότι «τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στην κοινωνία και την ιστορία», τονίζοντας ότι «έχει γίνει πια κατανοητό ότι δεν χωρούν ίσες αποστάσεις μεταξύ προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και μιας κυβέρνησης που μας λέει ξεκάθαρα ότι όλοι κι όλες είμαστε δυνάμει παρακολουθούμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες».

Αναφερόμενη στην επικείμενη παρουσίαση στη ΔΕΘ του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας, που θα περιλαμβάνει βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και  τους θεσμούς,  όπως και ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, κοινωνικά δίκαιης, οικολογικά βιώσιμης, προσανατολισμένης στη μείωση των ανισοτήτων». Κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει, όπως πρόσθεσε, «μια δέσμη αποτελεσματικών και αναγκαίων, άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων αντιμετώπισης της πολύπλευρης ενεργειακής, οικονομικής κρίσης και κρίσης ακρίβειας».

Σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που έχει λάβει η κυβέρνηση, η κ. Σβίγκου την κατηγόρησε ότι «επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια με τα χρήματα των φορολογούμενων, προστατεύει τα καρτέλ, αρνείται να χρησιμοποιήσει ακόμα και την εργαλειοθήκη της Κομισιόν». Σημείωσε ότι τη στιγμή που ο Μακρόν στη Γαλλία κρατικοποιεί την  EDF, «εδώ ξεπουλήθηκε το ποσοστό του δημοσίου στη ΔΕΗ» και ότι «ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία διεκδίκησαν και πέτυχαν εξαίρεση στην τιμολόγησή τους, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε 2,2 δισ. ευρώ στους ιδιώτες παρόχους ενέργειας». «Διότι», όπως υποστήριξε, «λειτουργεί με νεοφιλελεύθερες εμμονές, υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, και οδηγεί καθημερινά σε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση